4 Νοε 2022

Σημαντική διάκριση - Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 4ο μεταξύ 18 Ιδρυμάτων της Ελλάδας

Σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη του Times Higher Education World University Rankings 2023, ενός από τα σημαντικότερα συστήματα κατάταξης Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων παγκοσμίως, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατατάσσεται 4ο ανάμεσα στα 18 Ιδρύματα της Ελλάδας που συμμετείχαν σε αυτή την αξιολόγηση και συνολικά στην κατηγορία 801-1000 ανάμεσα στα 2325 Ιδρύματα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τη νέα διεθνή θεματική κατάταξη του Times Higher Education World University Rankings by subject 2023, το Ίδρυμά μας έχει και πάλι λάβει συγκριτικά υψηλές διακρίσεις, όπως αποτυπώνεται στον ακόλουθο πίνακα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι το ΠΑ κατάφερε να βελτιώσει τη θέση του κατά μία εκατοντάδα, στο πεδίο της επιστήμης της πληροφορικής.



Η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγήτρια κ. Χρυσή Βιτσιλάκη, δήλωσε σχετικά:


«Οι σημαντικές διακρίσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις εν λόγω κατατάξεις αναδεικνύουν για άλλη μια φορά το πολυδιάστατο ακαδημαϊκό και ερευνητικό του έργο, αλλά και τη διασύνδεση του με τη διεθνή κοινότητα, ενθαρρύνοντας περαιτέρω τις προσπάθειες της ακαδημαϊκής μας κοινότητας, το έργο της οποίας είναι αυτό που εδραιώνει σταδιακά το Πανεπιστήμιο μας ως κέντρο αριστείας στην εκπαίδευση και την έρευνα, σύμφωνα με τη στρατηγική και το όραμά μας.

Δημοσίως ευχαριστούμε και συγχαίρουμε και πάλι θερμά όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας του Αιγαίου για την καθοριστική συμβολή τους και στη νέα αυτή διάκριση του Πανεπιστημίου μας».

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον σύνδεσμο:
https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2023/world-ranking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required