1 Δεκ 2022

ΣΥΡΙΖΑ: «Ταφόπλακα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Ανακοίνωση, για το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στην ολομέλεια της Βουλής και αφορά τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σάμου. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Με το νομοσχέδιο που εισάγεται την Πέμπτη 01/12/2022 στην ολομέλεια της βουλής, το καθεστώς Μητσοτάκη, επιχειρεί να ακυρώσει μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της Ελληνικής κοινωνίας.

Αντί να δώσει αξιοπρεπείς αμοιβές στου γιατρούς του
Ε Σ Υ, τους επιτρέπει και τους προτρέπει, να λειτουργούν ιδιωτικά ιατρεία για να αυξήσουν το εισόδημά τους, βάζοντας το χέρι στις τσέπες των ασθενών. Ταυτόχρονα επιτρέπει στους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς να χρησιμοποιούν τις υποδομές των νοσοκομείων, για την ιδιωτική τους πελατεία.

Το δημόσιο σύστημα υγείας, από καταφύγιο όλων των ανθρώπων, από χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας, στον οποίο όλοι οι πολίτες μπορούν ελεύθερα να προσφύγουν, να εξεταστούν, να κάνουν διαγνωστικές πράξεις και αν χρειαστεί να νοσηλευτούν χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, μετατρέπεται σε πεδίο εμπορίου της ζωής και του θανάτου. Οι υπηρεσίες υγείας, από θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, μετατρέπονται σε ακριβό εμπόρευμα, λαμπρό πεδίο κερδοσκοπίας και «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει».

Το καθεστώς βρίσκεται σε αποδρομή και, όσο πλησιάζει το τέλος του, τόσο πιο επιθετικά, προσπαθεί να καταστρέψει κάθε δομή και θεσμό κοινωνικής προστασίας.

Ø Απαιτούμε να αποσυρθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο.

Ø Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών.

Ø Καλούμε τους εργαζόμενους των σωματείων που έχουν πάρει σχετική απόφαση να συμμετέχουν την Πέμπτη 01/12 στη 3ωρη στάση εργασίας 12.00-15.00 και όλους τους συμπολίτες μας να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου, την Πέμπτη 01/12, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Πυθαγόρα.

Η προσπάθεια κατεδάφισης του εθνικού συστήματος υγείας, δεν θα περάσει.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΑΜΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required