16 Δεκ 2022

Εκδήλωση Δήμου Δυτικής Σάμου για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

To Τμήμα Παιδικών Σταθμών του Δήμου Δυτικής Σάμου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, διοργάνωσε την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το ΚΕΦΙΑΠ Σάμου και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δυτικής Σάμου στον χώρο του Βρεφονηπιακού Σταθμού Καρλοβάσου, ομιλία για τους γονείς με θέμα «Τα δικαιώματα του Παιδιού».

Η 11η Δεκεμβρίου, γενέθλια ημέρα της UNICEF έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού. Ημέρα υπενθύμισης πως όλοι εμείς: γονείς και παιδαγωγοί, οφείλουμε να παρέχουμε στα παιδιά μας το μέλλον αυτού του κόσμου, συναισθηματική ασφάλεια και προστασία των δικαιωμάτων τους.



Η ομιλία περιλάμβανε δύο εισηγήσεις:

1) ΄’Το δύσκολο παιδί΄΄ με ομιλήτρια την κ. Αντωνία Κονταξή Κοινωνική Λειτουργό ΚΕΦΙΑΠ Σάμου, κατά την διάρκεια της οποίας επισημάνθηκαν πιθανές ανεπιθύμητες συμπεριφορές των παιδιών που παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία τόσο της οικογένειας όσο και του παιδικού σταθμού και οι ορθοί τρόποι αντιμετώπισής τους.



2) ‘’Τα δικαιώματα των παιδιών΄΄ με ομιλήτρια την κ. Άντζελα Αθανασίου Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Δυτικής Σάμου η οποία αναφέρθηκε στην Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ η οποία αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι στόλισαν το Δέντρο των Δικαιωμάτων των Παιδιών!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required