2 Δεκ 2022

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Δυτικής Σάμου για την πτώση δέντρου στο Δημοτικό Σχολείο Μαραθοκάμπου

Φωτό: Ι. Κιλουκιώτης
Η ΛΑΣ ("Λαϊκή Συσπείρωση") Δήμου Δυτικής Σάμου, με ανακοίνωσή της, αναφέρεται στο πρόσφατο περιστατικό πτώσης δέντρου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μαραθοκάμπου. «Την Παρασκευή 25/11 στις 5 το απόγευμα, μία ώρα μετά το σχόλασμα του Ολοήμερου του Δημοτικού Σχολείου Μαραθοκάμπου, ένα μεγάλο πεύκο έπεσε στο γήπεδο 5x5 του Μαραθοκάμπου, χώρος που χρησιμοποιείται ως προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

Για ακόμη μια φορά από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, μιας και το δέντρο έπεσε εκεί που καθημερινά προαυλίζονται δεκάδες μαθητές.

Το δέντρο ΔΕΝ έπεσε ξαφνικά. Είχε επισημανθεί η επικινδυνότητα της κατάστασης από τους δασκάλους του σχολείου, τους γονείς αλλά και από τον Τοπικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης που το έθεσε σε πρόσφατο Τοπικό Συμβούλιο. Η Δημοτική Αρχή δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα και για πολλοστή φορά καλλιέργησε τον εφησυχασμό. Έχει τεράστιες ευθύνες που, παρά τις ενδείξεις, δεν πήρε εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα και δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση. Αλήθεια, αναρωτιόμαστε, οι αρμόδιοι που έκαναν αυτοψία στο χώρο, σε τι συμπέρασμα κατέληξαν; Γιατί δεν υπήρξε άμεση παρέμβαση; Τα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών και ακόμη περισσότερο των παιδιών, είναι πολύ κρίσιμα, για να τα παίρνουμε αψήφιστα ή να τ’ αφήνουμε στην τύχη τους.

Είτε είναι βροχή, είτε χιόνι, είτε πυρκαγιά, είτε πανδημία ή και πτώση δέντρου, όπως τώρα, το μάθημα που παίρνουμε είναι πως αν έχουμε τύχη θα σωθούμε, διαφορετικά...

Η ανθρώπινη ζωή έχει αξία. Δεν μπορεί να υποβαθμίζεται μ’ αυτόν τον τρόπο η ποιότητα ζωής των κατοίκων του χωριού που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη ζωή τους. Για μεγάλο διάστημα, π.χ., υπάρχει έλλειψη νερού στο Μαραθόκαμπο, οι κάτοικοι λένε το νερό νεράκι, το οποίο από κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται σε εμπόρευμα. Η στελέχωση του ιατρείου του χωριού δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και το τελευταίο διάστημα δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα η Διοίκηση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου μιας και δε λύνουν ούτε απλά ζητήμητα, όπως για παράδειγμα την αντικατάσταση χαλασμένου εκτυπωτή, που είναι απαραίτητος για τις συνταγογραφήσεις.

Όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία. Εντάσσονται στην πολιτική της τωρινής κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων, που στηρίζουν τη λογική κόστους και οφέλους. Όσο, λοιπόν, μπούσουλας των πολιτικών επιλογών θα είναι το “πόσο κοστίζει – πόσα θα βγάλουμε”, πάντα οι ανάγκες του λαού θα θυσιάζονται. Αυτή την πολιτική, ουσιαστικά, στηρίζει και η πλειοψηφία του Τοπικού Συμβουλίου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου, με αποτέλεσμα να ζούμε τις συνέπειές της.

Καλούμε όλο το λαό να σκεφτεί πώς διαχειρίστηκαν όλοι αυτοί τις ζωές και την τύχη του. Τι έκαναν για την επίλυση των τόσο οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Ουσιαστικά στήριξαν και εφάρμοσαν τις κυβερνητικές πολιτικές, που θέλουν το λαό, εκτός των άλλων, απροστάτευτο και απ’ τα φυσικά φαινόμενα, με ανύπαρκτες υποδομές.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του χωριού να παλέψουν για τα δικαιώματα τους και για μια ζωή με αξιοπρέπεια, να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη, να διεκδικήσουν μέσα από τα σωματεία, τη Λαϊκή Επιτροπή και την Ομάδα Γυναικών (ΟΓΕ).

Απαιτούμε να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές που προκλήθηκαν απ’ την πτώση του δέντρου, (σιδερένια περίφραξη, τοιχίο, δάπεδο) και να δοθεί πίσω στους μαθητές ασφαλές για το διάλειμμα και το παιχνίδι τους.»


1 σχόλιο:

Σαμιωτης είπε...

Για την Κίνα θα μας πείτε την γνώμη σας;;;;;

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required