26 Δεκ 2022

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, σε Βαθύ και Καρλόβασι, από τη Μητρόπολη Σάμου

Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών πραγματοποίησε εορταστικές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, παρουσιάζοντας Εκκλησιαστικούς Βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και τραγούδια από τις Σχολές Βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεώς μας και από την παιδική και νεανική χορωδία «ΕυΩΔΗα».

Στο Καρλόβασι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα εκδηλώσεων το Δήμου Δυτικής Σάμου όπου η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, με τη συμμετοχή των Ιεροψαλτών της πόλεως, απέδωσαν Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς Ύμνους των Χριστουγέννων και η παιδική και Νεανική χορωδία της Μητροπόλεως «ΕυΩΔΗα» τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Παρέστησαν οι αρχές της πόλεως των Καρλοβασίων.



Στη πόλη της Σάμου η εορταστική εκδήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του «Πυθαγορείου» Γενικού Λυκείου Σάμου. Αποδόθηκαν Εκκλησιαστικοί και Βυζαντινοί ύμνοι των Χριστουγέννων από μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως και μαθητές του Τμήματος Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σάμου. Ακολούθως τα παιδιά της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας «ΕυΩΔΗα» παρουσίασαν την Μουσικοθεατρική παράσταση «Η Σκόνη του Δρόμου...». Παρέστησαν οι αρχές του νησιού.



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος απηύθυνε επίκαιρο λόγο, ευχές και ευχαριστίες στους συντελεστές των εκδηλώσεων ενώ διένειμε δώρα σε όλα τα παιδιά. Οι αίθουσες και στις δύο πόλεις ήταν κατάμεστες από κόσμο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required