18 Ιαν 2023

Μείωση των αντικειμενικών αξιών ζητά με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Σάμου

Με την με αριθμό 119/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου και μετά από εισήγηση του προέδρου, κ. Γιώργου Κολλάρου, το Δ.Σ αποφάσισε να ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα από το Τμήμα Εκτιμήσεων και προσδιορισμού Αξιών του Υπουργείου, τη μείωση των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές όπου η προσδιορισθείσες αξίες είναι αρκετά υψηλές.

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση του ΕΝΦΙΑ του ΤΑΠ, του ΦΠΑ, του φόρου κληρονομιάς, γονικής παροχής και δωρεάς ακινήτων, πολλά κοινωνικά επιδόματα και φυσικά αύξηση του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:«Ειδικότερα ο Δήμος μας απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη για τις τιμές ζώνης χωρικής του αρμοδιότητας και ζήτησε τη μείωση αυτών. Ενδεικτικά ζητάμε τη μείωση στις περιοχές Κοκκαρίου, Πυθαγορείου, Ψιλής Αμμου και ορισμένων άλλων περιοχών όπου σε ορισμένες ζώνες προέκυψε αύξηση της τάξεως ειδικά για τη περιοχή Πυθαγορείου έως 70%!!!

Επισημάναμε στο έγγραφο που εμπεριέχει την αιτιολογημένη γνώμη μας το γεγονός ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό , ο σεισμός που έπληξε το νησί της Σάμου σε συνδυασμό με τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν άμεσα τη μείωση των αντικειμενικών αξιών χωρικής μας αρμοδιότητας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. 
ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required