11 Ιαν 2023

Η επίσκεψη του γ.γ. του ΕΟΤ στον Δήμο Δυτικής Σάμου

Την διήμερη επίσκεψή του στη Σάμο ολοκλήρωσε Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, ο γενικός γραμματέας Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρης Φραγκάκης στο πλαίσιο της επικύρωσης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και των 2 Δήμων Σάμου που αφορά στην τουριστική προβολή του νησιού.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα της επίσκεψής του (9 Ιανουαρίου), παρουσία του βουλευτή Ν. Σάμου Χριστόδουλου Στεφανάδη, των δημάρχων της Σάμου καθώς και φορέων του τουριστικού κλάδου, ο γ.γ. αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της καμπάνιας που ήδη έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τόνισε ότι με την επικείμενη προγραμματική σύμβαση ανοίγονται προοπτικές για την ανάκαμψη του νησιού το οποίο βάσει των μελετών ενδέχεται να αποτελέσει ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμού για την επόμενη δεκαετία.


Ανέφερε ότι η Σάμος διαθέτει το πακέτο των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και με τη σύμπνοια των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επαγγελματιών θα εφαρμοστεί στρατηγικό σχέδιο που θα οδηγήσει στην ολική ανάκαμψη της βαριάς βιομηχανίας του νησιού.

Η συνάντηση με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου Αλέξανδρο Λυμπέρη

Τη δεύτερη μέρα ο γ.γ. πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου στο Καρλόβασι παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων όπου ενημερώθηκε πλήρως για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου Δυτικής Σάμου για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος.


Η δημοτική αρχή αναφέρθηκε λεπτομερώς στα τροχοπέδια που αντιμετωπίζει ο κλάδος χρόνια τώρα όπως το υψηλό κόστος των εισιτηρίων, το θέμα του Βιολογικού Μαραθοκάμπου που ταλανίζει μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού καθώς και για την ανάγκη για εύρεση νέων αγορών.

Αναφορά έγινε στις συντονισμένες ενέργειες που γίνονται για την ανάδειξη των Ιαματικών πηγών Ποταμίου όπου ο γ.γ. τόνισε ότι στο επόμενο διάστημα θα προγραμματιστεί συνάντηση στην Αθήνα ώστε να δοθούν κατευθυντήριες για την εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για την αξιοποίηση αυτών.


Ο κ. Φραγκάκης ξεναγήθηκε στο Μουσείο Βυρσοδεψίας και στην πρώην βιομηχανική ζώνη των Βυρσοδεψείων Καρλοβάσου όπου συζητήθηκε το σχέδιο αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος το οποίο προσπαθεί η αρχή εδώ και μεγάλο διάστημα και αποτελεί το σήμα κατατεθέν για την πόλη και την ιστορία της.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών επισημάνθηκε ότι το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο και απαιτεί την από κοινού συνεργασία όλων ώστε το νησί να πρωτοστατήσει και να αναρριχηθεί στη θέση που του αρμόζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required