18 Ιαν 2023

«Αλλού με το τσουβάλι κι αλλού με το κουτάλι» - Με αφορμή τη σύσκεψη για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας

Με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας, ο περιφερειακός σύμβουλος, π. νομάρχης Σάμου κ. Μανώλης Κάρλας, σχολίασε:


«Η χρηματοδότηση της υλοποίησης του προγράμματος ανασυγκρότησης(Master plan) της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας ύψους 389 εκατομμυρίων Ευρώ αποφασίστηκε την 16η Ιανουαρίου 2023 σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι πόροι του συγκεκριμένου ολιστικού σχεδίου ανασυγκρότησης που συντόνισε και ολοκλήρωσε ο πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας και πρώην Υπουργός Σταύρος Μπένος με τον κωδικό ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ είναι πλήρως διασφαλισμένοι και καλώς από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και άλλες συναφείς χρηματοδοτικές πηγές.

Πρόκειται για πιστώσεις διαφορετικές και ανεξάρτητες, πέραν των κοινών αποζημιώσεων που έχουν ήδη νομοθετηθεί και σταδιακά αποδίδονται στους θεομηνιόπληκτους ανά την Ελλάδα και εν πολλοίς και πέραν του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπου ανήκει η Εύβοια και ισοδυναμούν με το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου που, ως γνωστόν, ανέρχεται στα 394 εκατομμύρια Ευρώ.

Η είδηση ότι ο κ. Πρωθυπουργός για τον ίδιο σκοπό εντός της ημέρας θα επισκεφθεί και τη σεισμόπληκτη Σάμο με το ταχύπλοο βουλευτή ελέγχεται δημοσιογραφικά.

Κύριε Μητσοτάκη είμαστε Έλληνες Πολίτες και απαιτούμε ίση μεταχείριση.

Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Μήπως επειδή φυλάμε Θερμοπύλες;

Μανώλης Νικ. Κάρλας
Περιφερειακό Σύμβουλος
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required