18 Ιαν 2023

Αγιασμός για το νέο έτος και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

Αγιασμός για το νέο έτος και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου. Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κκ. Ευσέβιος με τον πατέρα Ιωακείμ και τον διάκονο Καλλίνικο καθώς επίσης και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλης Παναγίας Σάμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κος Λαμπιδώνης Νικόλαος, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κος Γεώργιος Στάντζος, ο πρόεδρος της Κοινότητος Σαμίων κος Δημήτριος Βογιατζής, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης κος Κωνσταντίνος Βογιατζής.


Προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν παλιοί Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης και εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.



Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ευλόγησε τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το προσωπικό της υπηρεσίας και αναφέρθηκε στην συνεργασία της εκκλησίας με την εκπαίδευση, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι στις σημερινές προκλήσεις της εποχής και ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής κος Μιχαήλ Καπιωτάς αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας της εκπαίδευσης με την εκκλησία και το Στρατό, αφού πολλοί μαθητές πλέον ακολουθούν τις υπηρεσίες των ενστόλων, ευχαρίστησε τη Δημοτική αρχή για τη συνεργασία και τέλος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στη Διεύθυνση και ευχήθηκε καλή χρονιά.



Ο Μητροπολίτης έδειξε την αγάπη του προς την υπηρεσία της Εκπαίδευσης με την εικόνα του Χριστού και αντίγραφο της εικόνας του Καθολικού της Μονής της Μεγάλης Παναγίας Σάμου και ο Διευθυντής ανταπέδωσε με ένα βιβλίο και ένα διακοσμητικό από ανακυκλωμένο γυαλί και ξύλο ελιάς.


«Ήταν μια σεμνή τελετή, στην οποία αναδείχθηκε η σημασία της αλληλοβοήθειας και της συνεργασίας μεταξύ των φορέων και των υπηρεσιών, της Εκπαίδευσης, της Εκκλησίας, του Δήμου και των Ενόπλων Δυνάμεων» μας τόνισε μετά την εκδήλωση ο κος Καπιωτάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required