12 Ιαν 2023

Η Σάμος στην έκθεση Τουρισμού της Ουτρέχτης «Vakantiebeurs» 2023

Οι σημαντικές εκθέσεις Τουρισμού επιστρέφουν δυναμικά, μετά τις ματαιώσεις των διοργανώσεών τους, που προκάλεσε τα προηγούμενα χρόνια η εξάπλωση της πανδημίας με τον Covid-19. Η έκθεση Τουρισμού «Vakantiebeurs» στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας επέστρεψε φέτος μετά από απουσία 2 ετών (2021 και 2022). Την τελευταία φορά που διοργανώθηκε η τετραήμερη έκθεση, το 2020, βρέθηκαν στους χώρους της 12.925 επισκέπτες.

Η έκθεση που διοργανώνεται φέτος, από τις 12 έως τις 15 Ιανουαρίου, αναμένεται με ενδιαφέρον ώστε να έχουμε και ένα πρώτο «δείγμα» των τάσεων στην τουριστική αγορά με τα νέα δεδομένα. Η Σάμος βρίσκεται εκεί με παρουσία του Δήμου Ανατολικής Σάμου και τουριστικών πρακτόρων από το νησί μας.

Η Ολλανδική αγορά παραμένει, πολλά χρόνια τώρα, σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα του τουριστικού ρεύματος προς τη Σάμο αφού αποτελεί σταθερή επιλογή των Ολλανδών τουριστών, ακόμη και σε περιόδους με πολλές δυσκολίες (πυρκαγιές, μεταναστευτικό), κατά το παρελθόν.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου, κ. Δέσποινα Κάιλα, με τους τουριστικούς πράκτορες (από αριστερά), κ.κ. Μάριο Μπακόπουλο, Δημήτρη Κασμιρλή και Κώστα Έλληνα

Χθες Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, πριν ανοίξουν οι πύλες της έκθεσης για το κοινό, ήταν η ημέρα συνάντησης των επαγγελματιών του τουρισμού όπου πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και έκλεισαν συμφωνίες για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην έκθεση Τουρισμού της Ουτρέχτης, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου, βρίσκεται η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου, κ. Δέσποινα Κάιλα, ο σύμβουλος θεμάτων Τουρισμού, δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Έλληνας και οι τουριστικοί πράκτορες κ.κ. Δημήτρης Κασμιρλής, Μάριος Μπακόπουλος και Κώστας Έλληνας. 

Επόμενη έκθεση η κορυφαία ITB Berlin

Η επόμενη κορυφαία έκθεση του χώρου, για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, αναμένεται επί γερμανικού εδάφους, η περίφημη ITB Berlin, που θα διεξαχθεί από 7 έως 9 Μαρτίου 2023, στο Βερολίνο, μετά από απουσία 3 ετών λόγω κορωνοϊού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σάμος θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο του ΕΟΤ με δικό της ανεξάρτητο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required