3 Φεβ 2023

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου – Η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου προβάλλει το φιλμ «Ξεχασμένες Ζωές» («Still Life»)

Αυτή την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου θα προβάλλει το φιλμ «Ξεχασμένες Ζωές» («Still Life»), συμπαραγωγής Μεγ. Βρετανίας και Ιταλίας, του 2013. Η Λέσχη θα συνεχίσει τις προβολές βραβευμένων και ειδικά επιλεγμένων ταινιών κάθε Σάββατο του Φεβρουαρίου (11, 18 και 25).

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου στις 20:30. Τιμή εισιτηρίου 5 € (δωρεάν είσοδος για το φιλμ της 25ης Φεβρουαρίου). Διατίθεται κάρτα προβολών με 20 €.




Η κριτική για το «Still Life», από τον Χρήστο Μήτση


«Ο μοναχικός και σχολαστικός Τζον Μέι είναι ένας υπάλληλος που ασχολείται προσωπικά με όλους όσοι πεθαίνουν μόνοι, οργανώνοντας την κηδεία τους και αναζητώντας τους πλησιέστερους συγγενείς τους. Η περίπτωση ενός γείτονά του, όμως, θα αποδειχθεί διαφορετική από τις προηγούμενες, σε μια ανάλαφρου ύφους, αργών ρυθμών και ήπιων τόνων δραματική διαδρομή προς ένα εντελώς αναπάντεχο φινάλε.


Ανιψιός του Λουκίνο Βισκόντι, ο υποψήφιος για Όσκαρ («Άντρες με τα Όλα τους») Ιταλοβρετανός παραγωγός Ουμπέρτο Παζολίνι κάθεται για δεύτερη φορά στη σκηνοθετική­ καρέκλα μετά την αθλητική κωμωδία «Machan» του 2008, επικεντρώνοντας την κινηματογραφική προσοχή του στην αθέατη καθημερινότητα του Τζον Μέι. 

Μέχρις εκεί όπου το φιλμ συνοψίζει άμεσα και λιγάκι μελοδραματικά τα μηνύματά του, ο Παζολίνι χειρίζεται επιδέξια τις έννοιες της αστικής μοναξιάς, της έλλειψης ανθρώπινης επικοινωνίας και του θανάτου ως τελικού κριτή τής (ηθικής, κοινωνικής, υπαρξιακής) αξίας του βίου, χαρίζοντας στον μινιμαλιστικά σοφό Έντι Μάρσαν («Sherlock Holmes», «Τυχερή και Ευτυχισμένη») το ρόλο της καριέρας του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required