18 Φεβ 2023

21 Φεβρουαρίου - Εκδήλωση με θέμα: «Εφαρμογή στη Σάμο του προγράμματος "Tsunami Ready"»

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, διοργανώνουν την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, την εξ αναβολής εκδήλωση (αρχικός προγραμματισμός 7/2), ενημέρωσης του κοινού για τα τσουνάμι ως επακόλουθο σεισμού, καθώς και για τη μείωση των επιπτώσεων από τον κίνδυνο αυτό.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «CoastWAVE»- εφαρμογή του διεθνούς προγράμματος «Tsunami Ready» της UNESCO στην πόλη της Σάμου. Οι ομιλίες της εκδήλωσης θα ξεκινήσουν με παρουσίαση του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης Τσουνάμι, με αφορμή τα 10 χρόνια από τη λειτουργία του στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και θα γίνει παρουσίαση του σεισμού και του τσουνάμι της 30ης Οκτωβρίου 2020 της Σάμου.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν ομιλίες σχετικά με τη διαχείριση των συνεπειών του σεισμού και του τσουνάμι στην πόλη της Σάμου της 30ήςΟκτωβρίου 2020 από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου, την αντίληψη κινδύνου και ασφάλεια έναντι των τσουνάμι καθώς και με την προστασία από τσουνάμι σε διεθνές, τοπικό και ατομικό επίπεδο. Τέλος, θα γίνει ενημέρωση σχετικά με το έργο «CoastWAVE» και την εφαρμογή του στη Σάμο.

Ομιλητές θα είναι οι ερευνητές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ. Νίκος Καλλιγέρης και Δρ. Μαρίνος Χαραλαμπάκης καθώς και η κα Αγγέλα Καζάκου,η Δρ. Μιράντα Δανδουλάκη και η κα Αρετή Πλέσσα, MSc. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Στάντζος και η Δρ. Derya Dilmen Venninαπό τη Γραμματεία της Μονάδας Τσουνάμι της Διακυβερνητικής Ωκεανογραφικής Επιτροπής (IOC) της UNESCO, γενικού συντονιστή του έργου.


Στο πλαίσιο του έργου CoastWAVE, η IOC/UNESCO έχει αναπτύξει ερωτηματολόγιο Έρευνας για την Αντίληψη Κινδύνων που σχετίζονται με τη Στάθμη της Θάλασσας. Προσκαλούμε τους κατοίκους και επισκέπτες της Σάμου να συμμετάσχουν στην συμπλήρωσή του εν λόγω ερωτηματολογίου μέσω του συνδέσμου https://survey.alchemer.eu/s3/90437417/New-Survey?sg_navigate=start&sglocale=el.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required