21 Φεβ 2023

ΧΟΡ.Ο.Σ. - Παρουσίαση των χορών της Σάμου σε σεμινάριο παραδοσιακών χορών στη Λευκάδα

Μία ακόμα σημαντική παρουσία της Σάμου μέσα από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στη Λευκάδα.

Ο εκπαιδευτικός και ερευνητής των Σαμιώτικων χορών Μάκης Ευαγγέλου παρουσίασε τη μουσικοχορευτική παράδοση και τα έθιμα της Σάμου στο «5ο Σεμινάριο παραδοσιακών χορών» που διοργάνωσε το Στέκι Πολιτισμού Λευκάδας ‘Αγερμός’. Στην εισήγησή δεν έλειψε η αναφορά στους χορούς της Ικαρίας και των Φούρνων που αποτελούν μουσικοχορευτικό κομμάτι του νομού μας.




Στο σεμινάριο πραγματοποιήθηκαν επίσης εισηγήσεις από τους Αναστάσιο Πέρρο για τους χορούς της Δράμας και Απόστολο Πολυσάκη για τους χορούς των Μεταξάδων Έβρου.

Το βράδυ του Σαββάτου, μετά τη λήξη του σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο γλέντι με τη συμμετοχή πολύ κόσμου, το οποίο μουσικά επιμελήθηκε η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής ‘Χοροσταλίτες’. 



Τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ εκπροσώπησαν και η πρόεδρος κ. Ευαγγελία Μαρκουλή, μαζί με τον Σαμιώτη χορευτή Αντώνη Φτενογιάννη, οι οποίοι είχαν τη χαρά να συναντήσουν παλιούς και νέους φίλους του χορού. Μάλιστα η πρόεδρος επιστρέφοντας στη Σάμο έφερε μαζί της, τις ήδη προγραμματισμένες νέες συνεργασίες με χορευτικά της Λευκάδας και όχι μόνο. 



Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ευχαρίστησε τον Γεράσιμο Λογοθέτη, το διοικητικό συμβούλιο από το Στέκι Πολιτισμού Λευκάδας ‘Αγερμός’ για την τιμή να έχει η Σάμος παρουσία στο 5ο σεμινάριο χορού, καθώς και για την υπέροχη φιλοξενία που πρόσφερε στα μέλη του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required