10 Φεβ 2023

«Βόμβα» από τον Άρειο Πάγο

Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου, που νομιμοποιεί τα funds να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς, ο δικηγόρος και π. πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, κ. Γιώργος Κολλάρος, αναφέρει τα εξής:

«Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι) και να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds. Επί της ουσίας οι Αρεοπαγίτες ανάβουν το «πράσινο φως» στα funds να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς στο όνομά τους σε ακίνητα τα οποία έχουν αποκτήσει με εξαγορά. Μετά την δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας, εκτιμάται ότι θα υπάρξει νέο τεράστιο κύμα πλειστηριασμών χιλιάδων «κόκκινων» οφειλετών. 

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα τέθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και αφορά την τύχη περίπου 700.000 πλειστηριασμών ακινήτων ευάλωτων δανειοληπτών – και όσων ακόμη προστεθούν.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης, της ανέχειας που μαστίζει τα νοικοκυριά, της ακρίβειας και της Πολιτικής αβεβαιότητας για το μέλλον της πατρίδας μας έρχεται ο ΑΠ να εκδώσει μια απόφαση που αναμφίβολα θα διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό, θα «εξαφανίσει περιουσίες» και θα καταστρέψει ζωές. Αναμένουμε την αντίδραση της συντεταγμένης Πολιτείας.

Γιώργος Κολλάρος
Δικηγόρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required