14 Μαρ 2023

1η μέρα δράσεων στο πλαίσιο της ανταλλαγής μαθητών μεταξύ του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του Greifswald της Γερμανίας

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου, η πρώτη μέρα δράσεων στο πλαίσιο της ανταλλαγής μαθητών μεταξύ του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του Greifswald της Γερμανίας.

Οι μαθητές των δύο σχολείων μαζί με τους συνοδούς τους επισκέφτηκαν την περιοχή των αρχαίων λατομείων, όπου ξεναγήθηκαν σε ένα από αυτά, έμαθαν για την ιστορία τους, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολική δενδροφύτευση, όπου τα παιδιά έδεσαν λευκές και μαύρες κορδέλες στη μνήμη των θυμάτων, και ιδιαίτερα των νέων παιδιών του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν σχετικά με τη σημασία των δασών για το περιβάλλον, την ιδιαίτερη χλωρίδα της Σάμου και τον τρόπο που προστατεύονται τα δάση μας από τις πυρκαγιές.



Η δράση συνεχίστηκε με περίπατο στη γύρω περιοχή, όπου επισκέφτηκαν την πηγή των Αγιάδων, τη βόρεια πύλη του Ευπαλίνειου Ορύγματος και το Βυζαντινό Υδραγωγείο στο ρέμα του Αγίου Ιωάννου.




Ο Δήμος ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της δράσης τους συλλόγους ΕΟΠΣΣ, Σπηλαιολογικό Σύλλογο «Ο Ευπαλίνος», τη Διεύθυνση Δασών Σάμου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου και Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μυτιληνιών Σάμου.



Οι δράσεις συνεχίστηκαν με επίσκεψη στο ΓΕΛ Σάμου, καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required