20 Μαρ 2023

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου για την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας (21 Μαρτίου)

Στην Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας, που εορτάζεται κάθε χρόνο την 21η Μαρτίου, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου. «Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου στηρίζει τον αγώνα και τα αιτήματα όλων των κοινωνικών λειτουργών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της κοινωνικής εργασίας, που έχει καθιερωθεί ως ημέρα δράσης για την προβολή του σημαντικού ρόλου των κοινωνικών λειτουργών η 21η Μαρτίου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων τους καλεί να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει ο Σύνδεσμος κοινωνικών λειτουργών Ελλάδος, αλλά και μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις στις 21-3-2023.

Παλεύουμε μαζί με τους κοινωνικούς λειτουργούς για την κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν, με μαζικές προσλήψεις μόνιμων κοινωνικών λειτουργών, γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες που υπάρχουν και στις υπηρεσίες του νησιού μας, όπου οι ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες, όπως στη Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, που υπηρετεί μόνο ένας κοινωνικός λειτουργός, που κάνει μεγάλες προσπάθειες να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των πολιτών, στις υπηρεσίες πρόνοιας των Δήμων, στο νοσοκομείο, στα Κέντρα υγείας, στο ΚΕΦΙΑΠ, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και σε άλλες υπηρεσίες που θα έπρεπε να υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί και δεν υπάρχουν καθόλου. Κατά τα άλλα η Κυβέρνηση αυτή την περίοδο επιβάλλει την στοχοθεσία και την αξιολόγηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Μια σειρά ομοσπονδίες και σωματεία έχουν κηρύξει απεργίες-αποχή από την αξιολόγηση

Απαιτούμε: να μονιμοποιηθούν όλοι οι κοινωνικοί λειτουργοί που εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες, καθώς και την ένταξη στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Πρόεδρος                                                 Γραμματέας
Σταμάτης Φιλιππής                      Μανουέλα Χριστοδουλάκη»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required