14 Μαρ 2023

Έκτακτη χρηματοδότηση, άνω των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, για τα σεισμόπληκτα σχολεία της Σάμου

Την Τρίτη, 14 Μαρτίου, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του βουλευτική Σάμου κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ,, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, αναφορικά με την ανάγκη χρηματοδότησης από το κράτος της αποκατάστασης των υπόλοιπων σχολικών μονάδων των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, σε συνέχεια της ωρίμανσης των μελετών, αλλά και του σημαντικού έργου αποκατάστασης που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Ο κ. Στεφανάδης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει να δρομολογηθεί νέα γενναία χρηματοδότηση προς τη Σάμο, ώστε να προχωρήσουν και τα τελευταία αυτά έργα αποκατάστασης. Από την πλευρά του ο υφυπουργός, ο οποίος και παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της αποκατάστασης στη Σάμο, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα, υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, θα δημοσιευθεί σχετική πρόσκληση που θα περιλαμβάνει νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους της Σάμου, με έμφαση την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των σχολικών μονάδων. 

Οι κ.κ. Στεφανάδης και Τριαντόπουλος την περίοδο μετά τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 (11 Ιανουαρίου 2021)

«Προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε, «η εν λόγω νέα έκτακτη χρηματοδότηση θα ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά το πέρας της συνομιλίας, ο βουλευτής Σάμου, ανέφερε ότι: «Η Κυβέρνηση βρίσκεται, λοιπόν, συνεχώς δίπλα στο νησί μας. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. υπουργό για τη συνεχή και διαχρονική στήριξη στην αποκατάσταση του σεισμόπληκτου νησιού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required