6 Μαρ 2023

Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου - Με αφορμή την 8η Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου, μέλους της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας), με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. 


«Τη θλίψη που βαραίνει την ψυχή μας και την οργή που φουσκώνει για το ανείπωτο έγκλημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή δεκάδων, κυρίως νέων, ανθρώπων και βύθισε σε βαρύ πένθος τους γονείς και του οικείους τους έχουμε χρέος να την μετατρέψουμε σε οργανωμένο αγώνα για την τιμωρία των ενόχων και για την προστασία της ζωής μας και των παιδιών μας.

Πριν το ΜΑΤΙ, η ΜΑΝΔΡΑ, η ΕΥΒΟΙΑ, σήμερα τα ΤΕΜΠΗ, αύριο ΤΙ;

"Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή" φωνάζει όλη η Ελλάδα.

Τώρα δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων.

Εργαζόμενη, άνεργη, μητέρα, νέα, συνταξιούχε του χωριού μας, του Δήμου μας.

Τιμούμε την 8η του Μάρτη κάθε μέρα με τη συλλογική μας οργάνωση στο σύλλογο γυναικών, στο σωματείο, στο φορέα του κλάδου μας (ΕΒΕ, αγρότισσες) μπορούμε να χτίσουμε “δίχτυ ασφαλείας” απέναντι στην πολιτική που λογαριάζει τις ζωές μας με τη λογική του “κόστους- οφέλους”, με κριτήριο το κέρδος των μονοπωλίων, που τσακίζει από δέκα μεριές το εισόδημά μας, τη ζωή μας.

Μετά από επίμονες παρεμβάσεις, καταγγελίες, μάζεμα υπογραφών και πιέσεις φορέων του νησιού με πρωτοβουλία του συλλόγου μας:

Επισκευάστηκε ο περιφερειακός δρόμος του χωριού μας. Περνάνε με μεγαλύτερη ασφάλεια οι μαθητές δίπλα από το ετοιμόρροπο κτίριο στον δρόμο για το σχολείο τους. Άρχισαν οι εργασίες για την ασφάλεια του παιδικού σταθμού της Χώρας από το ετοιμόρροπο κτίριο. Ξεκίνησε η επισκευή του δρόμου στην περιοχή ΖΕΡΒΟΥ.

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα για να ολοκληρωθούν τα παραπάνω και σταθερά διεκδικούμε:

Σταθερή δουλειά με ανθρώπινο ωράριο, συνθήκες δουλειάς, μισθό με δικαιώματα. Προστασία της μητρότητας. Κατάλληλους δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς με επαρκές επιστημονικό προσωπικό. Ασφαλή σχολεία. Την προστασία των απροστάτευτων παιδιών από το κράτος και όχι από τους ιδιώτες και τις ΜΚΟ. Νερό χωρίς προβλήματα. Κάθε μέρα γιατρό στο χωριό. Στελέχωση του Νοσοκομείου. Ένταξη του «βοήθεια στο σπίτι» στο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με επαρκές και μόνιμο προσωπικό. Ξενώνα για την πρόληψη και την προστασία των γυναικών από τη βία με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους. Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Ασφαλείς, σύγχρονες και φτηνές συγκοινωνίες. Όχι στις αυξήσεις των προϊόντων που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες. Όχι στην εμπλοκή της Χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required