16 Μαρ 2023

9ο Σαμιακό Μαθητικό Σκακιστικό Ατομικό Πρωτάθλημα 2023

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» προκηρύσσει το 9ο Σαμιακό Μαθητικό Σκακιστικό Ατομικό Πρωτάθλημα.


2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» σε συνεργασία με την σκακιστική λέσχη «Μιχαήλ Μποτβίνικ» του Γυμνασίου Καρλοβάσου, την σκακιστική ομάδα του ΕΠΑΛ Καρλοβάσου και την σκακιστική ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου υπό την αιγίδα της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 26η Μάρτη 2023 στις αίθουσες διδασκαλίας του Γυμνασίου Καρλοβάσου.

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, της Σάμου.

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους είτε ηλεκτρονικά στο email nikosrokopanos@gmail.com είτε τηλεφωνικά στο 6934.685843 μέχρι και το Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023. Η τελική επιβεβαίωση των δηλωθέντων συμμετοχών (και τυχόν νέες συμμετοχές) θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, στο χώρο των αγώνων, την Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023 (10:00 – 10:15).

6. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ: Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν ανά τάξη και φύλο σε 8 κατηγορίες ως εξής:


Αν το πλήθος των αγωνιζόμενων μιας κατηγορίας είναι μικρότερο ή ίσο του 8 τότε αυτοί θα παίξουν με το κυκλικό σύστημα πουλ. Αν οι αγωνιζόμενοι μιας κατηγορίας είναι περισσότεροι από 8 τότε αυτοί θα παίξουν με το ελβετικό σύστημα είτε των 5 είτε των 7 γύρων ανάλογα με το πλήθος τους.

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:


8. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς χρόνο σκέψης. Αν όμως κάποια παρτίδα διαρκεί περισσότερο από τις υπόλοιπες του ίδιου γύρου θα χρησιμοποιείται ρολόι με χρόνο σκέψης 5 λεπτών για κάθε παίκτη.


9. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Επικεφαλής διαιτητής των αγώνων ορίζεται ο διαιτητής της ΕΣΟ Νίκος Ροκοπάνος με βοηθούς που θα οριστούν από το Σκακιστικό Όμιλο Σάμου.

10. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Τα κριτήρια άρσης ισοβαθμιών είναι τα εξής: για το ελβετικό σύστημα: Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους. Το κριτήριο Μπούλχοτζ (βαθμοί των αντιπάλων)
Το κριτήριο Σόννεμπορν - Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα). Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).
Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες). Για το κυκλικό σύστημα πουλ: Το σύστημα Σόννεμπορν - Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων.


12. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Οι τρεις πρώτες – πρώτοι της τελικής κατάταξης κάθε κατηγορίας θα βραβευθούν με μετάλλια. Μετάλλια θα απονεμηθούν και στους μαθητές που δεν είναι εγγεγραμμένοι σε σκακιστικό όμιλο ανάλογα με την επίδοσή τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν διπλώματα συμμετοχής που θα αποσταλούν στα σχολεία τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι διοργανωτές ενημερώνουν τους γονείς ότι δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για την επιτήρηση των αγωνιζομένων μαθητών και μαθητριών εκτός των χώρων των αγώνων.

Η οργανωτική επιτροπή

 

 

Αντώνης Τσολομύτης

Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου 

Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου

Δημήτρης Δαγκλής

Ταμίας του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου

 

 

Αντώνης Κοντογιάννης

Νίκος Ροκοπάνος

Εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ Καρλοβάσου

Μαθηματικός Γυμνασίου Καρλοβάσου

 

Γραμματέας του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required