31 Μαρ 2023

Βράβευση για τον Λιμενάρχη Σάμου, Αντιπλοίαρχο Δημήτρη Τσινιά και την Αρχικελευστή (Λ.Σ.) Έφη-Γεωργία Καλλιοντζή

Μια πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ανάδειξη της αδιαμφισβήτητης προσφοράς του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην προστασία των θαλάσσιων συνόρων, της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

«Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να είχε γυρίσει σελίδα στο μεταναστευτικό, αλλά και να είχε θέσει υπό έλεγχο τις μεταναστευτικές ροές, εάν δεν υπήρχαν οι άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού σώματος που καθημερινά προστατεύουν τα χωρικά ύδατα της Πατρίδας μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος παρευρέθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Οι Υπουργοί κ.κ. Νότης Μηταράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης στη διάρκεια της εκδήλωσης

Δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος βραβεύθηκαν στην εκδήλωση. Πρόκειται για τον Λιμενάρχη Σάμου, Αντιπλοίαρχο κ. Δημήτρη Τσινιά και την Αρχικελευστή (Λ.Σ.) κ. Έφη-Γεωργία Καλλιοντζή, κυβερνήτη του Ν/Σ 513.

Η Αρχικελευστής Λιμενικού Σώματος Έφη-Γεωργία Καλλιοντζή σε στιγμιότυπο παλαιότερης βράβευσής της από τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

Η Αρχικελευστής δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση λόγω του πρόσφατου ρόλου της, ως μητέρας, και δια μέσω video είπε τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, λόγω της πρόσφατης γέννησης του παιδιού μου δεν μπόρεσα να παρευρίσκομαι απόψε στην εκδήλωση και μέσω αυτού του video θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να μου απονείμετε τιμητική διάκριση για την προσφορά των καθηκόντων μου στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την προστασία των θαλασσίων συνόρων και την έρευνα και διάσωση εν γένει στη χώρα. Η προσφορά μου στη χώρα είναι καθήκον μου και θα συνεχίσω να το εκτελώ με τον ίδιο ζήλο και υπερηφάνεια».


Ο Λιμενάρχης Σάμου, Αντιπλοίαρχος κ. Δημήτρης Τσινιάς, κατά τη βράβευσή του, είπε:

«Κύριε Υπουργέ, κ. Αρχηγέ, πίσω από αυτό το βραβείο κρύβονται χιλιάδες εργατοώρες και άπειρα ξενύχτια δικά μου και του προσωπικού που υπηρετεί στο Λιμεναρχείο της Σάμου. Είναι μια πολύ τιμητική βράβευση για εμάς, διότι δι' ημών κ. Υπουργέ, η Ελληνική κοινωνία, το Ελληνικό κράτος αποδεικνύει εμπράκτως ότι αναγνωρίζει τους κόπους, τις αγωνίες, τα ξενύχτια μας και την προσπάθεια που κάνουμε στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ξέρετε, είναι αυτές οι μικρές ιστορίες που συμβαίνουν στο Λιμεναρχείο Σάμου, που δίνουν υπόσταση στις λέξεις «φιλότιμο» και «αυταπάρνηση», όταν η Έφη Καλλιοντζή που είδαμε πριν και η άλλη καπετάνισσα που έχουμε, η Δέσποινα Διακοβασίλη, ήρθαν κλαίγοντας στο γραφείο μου για να μου πουν ότι είναι έγκυες, αλλά δεν ήθελαν να μου το πουν για να μην τις βγάλω από το σκάφος, όταν άλλοι εκμεταλλεύονται κάποιες καταστάσεις και φεύγουν από την Υπηρεσία.


Θα ήταν αβλεψία μου αν δεν πω αυτή την στιγμή, ότι σε όλα αυτά ξενύχτια μου και σε όλη αυτήν την προσπάθεια, ο πρώην Αρχηγός ο κ. Κλιάρης και ο νυν Αρχηγός ο κ. Αλεξανδράκης είναι δίπλα μου όλες τις νύχτες και ότι ζητήσω μου το ικανοποιεί η Υπηρεσία με σκοπό να κάνει καλύτερη την υπηρεσιακή μας ζωή.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου, για τις νύχτες που ξενυχτάνε μαζί μου και κ. Υπουργέ εσάς προσωπικά διότι γνωρίζω τη στήριξή σας στο πρόσωπό μου και σε θέματα που είναι πέραν του μεταναστευτικού ζητήματος».

Πηγή: samostoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required