24 Μαρ 2023

Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις, τελικά ζητήθηκε μετακίνηση παιδιάτρου από το Νοσοκομείο Ικαρίας σε αυτό της Σάμου

Φωτό: "Ικαριακή Ραδιοφωνία"
Τελικά, παρά την αρχική διαβεβαίωση της υποδιοικήτριας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση της παιδιάτρου από το Νοσοκομείο Ικαρίας σε αυτό της Σάμου, ζητήθηκε εγγράφως η μετακίνηση, την Πέμπτη, 23 Μαρτίου, από την προσωρινή κοινή διοικήτρια των Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας κ. Αφροδίτη Αγγέλη.

Να σημειωθεί ότι σε τυχόν μετακίνηση της 2ης παιδιάτρου από το Νοσοκομείο Ικαρίας είχε ταχθεί κατά ο Δήμος Ικαρίας με απόφασή του καθώς και ο δήμαρχος του νησιού κ. Νίκος Καλαμπόγιας. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

«Αιφνίδια, ύπουλα, προκλητικά και παρά τις διαβεβαιώσεις από την υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ ότι δεν θα γίνει καμία μετακίνηση παιδιάτρων από το νοσοκομείο μας προς αυτό της Σάμου, τελικά χθες, με έγγραφό της, η διοίκηση του ΓΝ Σάμου προχωράει στην μετακίνηση της μίας παιδιάτρου, αρχικά για την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Κατόπιν τούτου και βάση αποφάσεων γενικών συνελεύσεων δηλώνουμε πως θα αγωνιστούμε δυναμικά έως ότου και αυτή η μετακίνηση να μείνει στα χαρτιά και προχωράμε για σήμερα σε 24ωρη απεργία με ανοιχτή συνέλευση εργαζομένων στο προαύλιο του νοσοκομείου από τις 11 το πρωί.

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας σε περίπτωση που η διοίκηση του νοσοκομείου Σάμου εμμείνει στην παράλογη αυτή μετακίνηση, με δράσεις που θα ανακοινωθούν σε νέο δελτίο τύπου.

Από το ΔΣ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required