11 Μαρ 2023

«Άσχημη Μέρα στον Μαύρο Βράχο», από την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου - (Με ελεύθερη είσοδο)

Συνεχίζει τις προβολές του Μαρτίου η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου, το Σάββατο, 11 Μαρτίου, στις 20:30, στην αίθουσα αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, με ελεύθερη είσοδο. Το αρχικά προγραμματισμένο για προβολή μιούζικαλ του 1947 «New Orleans» ματαιώθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος. Η ταινία που θα προβληθεί αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της δεκαετίας του ᾽50. Το «Άσχημη Μέρα στον Μαύρο Βράχο» (Αυθεντικός τίτλος: «Bad Day At Black Rock») είναι μια δραματική ταινία μυστηρίου, παραγωγής 1955, σε σκηνοθεσία John Sturges.

Η ταινία δανείζεται στοιχεία από τα φιλμ νουάρ και τα γουέστερν χαρακτηρισμένη ως είδος neo-western από κριτικούς της εποχής. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο εξαιρετικός Spencer Tracy πλαισιωμένος από τους Lee Marvin, Robert Ryan, Anne Francis, Dean Jagger και Ernest Borgnine. Τοποθετημένη χρονικά στο τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, το 1945, ένας μονόχειρας κάνει την εμφάνισή του σε μια μικρή πόλη (στη μέση του πουθενά), αναστατώνοντας τους κατοίκους της για το φοβερό παρελθόν που θέλουν να διατηρήσουν κρυφό.



Πολλοί κριτικοί κινηματογράφου σύγκριναν το φιλμ με το περίφημο western «High Noon» (ελληνικός τίτλος: «Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές»), τοποθετημένο χρονικά σε νεότερη εποχή. Το 2018 (63 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή), η ταινία χαρακτηρίστηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» και επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required