4 Απρ 2023

Μουσικοχορευτική παράσταση Ελληνικών παραδοσιακών χορών από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου

Το Σάββατο, 1η Απριλίου, στις 8 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου, πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση Ελληνικών παραδοσιακών χορών με τον τίτλο «Της Πρωταπριλιάς καμώματα.. στης Σάμου τ’ ανταμώματα» που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Στην παράσταση συμμετείχαν με χορούς από όλη την Ελλάδα φιλοξενούμενο χορευτικό του Συλλόγου Νέου Παντελεήμονα από τον Νομό Πιερίας, ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος «Ο Καπετάν Λαχανάς» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθοκάμπου. Δεν κατάφερε να παρευρεθεί ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός Αθλητικός Σύλλογος Καρλοβάσου «Η Ρίβα» λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων των χορευτών του. 



Στην παράσταση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ανατολικής Σάμου κα Δέσποινα Κάιλα οι οποίοι απηύθυναν και ένα σύντομο χαιρετισμό. Παρευρέθηκαν επίσης ο λιμενάρχης Σάμου, εκπρόσωποι και άλλων αρχών και φορέων του νησιού μας, ενώ κατάμεστο ήταν το αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου από το κοινό που παρακολούθησε τους χορούς. 



Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ συνεχάρη όλους τους χορευτές των συλλόγων και τους χοροδιδασκαλους Βασίλη Κομματά, Μάκη Ευαγγέλου, Αγγελική Κουλούρη και Άννα Μαυρίκη για την άψογη χορευτική τους παρουσία. Συνεχάρη επίσης την εκπαιδευτικό Μαρία Παρουσίνα για την όμορφη παρουσίαση της εκδήλωσης και ευχαρίστησε τους συλλόγους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, καθώς και το κοινό που τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση.



Θερμές ευχαριστίες στη Διεύθυνση του Γενικού Λυκείου Σάμου για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου, την οικογένεια του Γιώργου Βουργάνα για την υποστήριξή τους, τον Βαγγέλη Βουργάνα για την επιμέλεια σε ήχο και φως, τον Γιώργο Κωνσταντινίδη και την εταιρεία Sound Colors για τη χορηγία των ηχητικών μηχανημάτων. 



Ο ΧΟΡ.Ο.Σ. ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ανατολικής Σάμου Δέσποινα Κάιλα για την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση στην εκδήλωση.

Ευχαρίστησε επίσης την πρόεδρο του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. Ευαγγελία Μαρκουλή για την πολύτιμη υποστήριξή της, τον εκπαιδευτικό Μάκη Ευαγγέλου για τον συντονισμό της εκδήλωσης, τη δασκάλα Μαρία Παρουσίνα για την όμορφη παρουσίαση της βραδιάς και τους Ευάγγελο Λεμπέση, Βάσω Δουλδούρα, Δέσποινα Λιτσάκη, Γιώργο Χυτίδη και Αύρα Μανέτα για την πολίτιμη βοήθεια τους στις ξεναγήσεις του φιλοξενούμενου χορευτικού από τον Νομό Πιερίας. 


Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ ευχαρίστησε επίσης θερμά τα μέλη του και τους χορευτές του που συμμετείχαν τόσο στην υποδοχή όσο και στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με το φιλοξενούμενο χορευτικό, καθώς και την ταβέρνα «Φευγάτος» και την ορχήστρα της που πρόσφεραν ένα αξέχαστο γλέντι κεφιού και διασκέδασης.

Τέλος ευχαρίστησε τον Δημήτρη Χριστινίδη και την Μακή Χριστινίδη, καθώς και το Samos Bay Hotel και το Samos Island Tours για τις παροχές της διαμονής του χορευτικού από τον Νέο Παντελεήμονα, καθώς και τους δημοσιογράφους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ. θα συνεχίσει να προσφέρει καλλιτεχνικά θεάματα και δράσεις πολιτισμού με στόχο την προαγωγή του πολιτιστικού πλούτου της χώρας και του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required