24 Απρ 2023

Βασίλης Πανουράκης για Αυλάκια: «Τελειώνουν τα ψέματα, δεν το ανέχεται πλέον ο κόσμος, ούτε και εγώ…»

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου, 22 Απριλίου, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης, επικεντρώνοντας αποκλειστικά στο ζήτημα των καθυστερήσεων που αφορούν το έργο στα Αυλάκια.

Ο αντιπεριφερειάρχης εξήγησε αναλυτικά το πλαίσιο που έχει οδηγήσει στην μη ολοκλήρωση του έργου, σχεδόν 30 μήνες μετά την κατάπτωση βράχων και την υποχώρηση εδαφών που σημειώθηκαν πριν την είσοδο του οικισμού στην περιοχή Αυλάκια στη διάρκεια του ισχυρού σεισμού των 7 Ρίχτερ της 30ής Οκτωβρίου 2020.

Σττγμιότυπο από τις κατολισθήσεις την ημέρα του σεισμού (30 Οκτωβρίου 2020)

Για την μέχρι σήμερα συνεχιζόμενη καθυστέρηση την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο ανάδοχος του έργου, παρά τις αρχικές του διαβεβαιώσεις. Η ταλαιπωρία των οδηγών  συνεχίζεται αμείωτη αφού ως γνωστόν έχουν τοποθετηθεί φωτεινοί σηματοδότες στο σημείο, επί της εθνικής οδού Σάμου-Καρλοβάσου, δημιουργώντας καθυστερήσεις έως και 5 λεπτών και για τα 2 ρεύματα από την πόλη της Σάμου προς Καρλόβασι και αντίθετα.

Στιγμιότυπο από την περιοχή, πριν την έναρξη των εργασιών
(Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»)

Όπως εξήγησε ο κ. Νίκος Ζαφείρης (εκ μέρους των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, ο οποίος ήταν παρών στη διάρκεια της συνέντευξης, μαζί με τον σύμβουλο του αντιπεριφερειάρχη κ. Πολυκράτη Κωνσταντινίδη), ο εργολάβος του έργου αιτήθηκε με έγγραφό του στις 2 Δεκεμβρίου 2022 επιμήκυνση των εργασιών κατά 6 μήνες (κάνοντας χρήση της δυνατότητας που δόθηκε από την κυβέρνηση σε εργολάβους έργων, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η οποία έληξε στις 6 Δεκεμβρίου 2022).

Από την πλευρά του ο ανάδοχος αιτιολόγησε τις καθυστερήσεις κάνοντας λόγο για επικινδυνότητα του έργου προσκομίζοντας στις υπηρεσίες και σχετικές φωτογραφίες.

Οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν ήδη ζητήσει την ολοκλήρωση των εργασιών έως την 21η Μαΐου ενώ ζητείται άμεσα η σύμπτυξη των φωτεινών σηματοδοτών και η μείωση του χρόνου αναμονής των οδηγών.

Βασίλης Πανουράκης: «Να κόψει το λαιμό του. Δεν τον υποχρέωσε κανείς…»

Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πανουράκης (Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»)

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο αντιπεριφερειάρχης, σε έντονο ύφος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Να κόψει το λαιμό του. Δεν τον υποχρέωσε κανείς να αναλάβει. Οφείλει να ολοκληρώσει το έργο, δεν μπορεί να μας εμπαίζει…», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Έχουμε κάνει τα πάντα, είναι η νομοθεσία πολλές φορές που σου δένει τα χέρια. Τελειώνουν τα ψέματα, δεν το ανέχεται πλέον ο κόσμος, ούτε και εγώ».

Αν τελικώς ο εργολάβος προχωρήσει άμεσα (ο χρόνος πιέζει και θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις για τον ίδιο και την εταιρεία του), και παραδώσει την ολοκλήρωση του τοιχίου έως την 21η Μαΐου, ώστε να φύγουν τα «φανάρια», τότε θα προχωρήσει και η ασφαλτόστρωση στο συγκεκριμένο σημείο όπου έχει τραυματιστεί το οδόστρωμα λόγω των εργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required