11 Μαΐ 2023

13 & 14 Μαΐου - Σε Βαθύ και Πυθαγόρειο η ταχύρυθμη εκπαίδευση εθελοντών πυροσβεστών των νησιών μας

Στη σύσκεψη (Σάββατο, 6 Μαΐου) για την αντιπυρική περίοδο, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη, γνωστοποιήθηκε ότι όσον αφορά την πιστοποίηση εθελοντών πυροσβεστών, αποτελεί θέμα που εξετάζεται πολύ σοβαρά, αλλά έχει τις δικές του νομικές δυσκολίες.

Σε πρώτη φάση, με έγγραφο του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, γνωστοποιήθηκε ότι η εκπαίδευση όλων των εθελοντών πυροσβεστών της νήσου Σάμου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου και ώρες 10:00-16:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου και την Κυριακή 14 Μαΐου και ώρες 10:00-16:00 στο Δημαρχιακό Κτίριο Πυθαγορείου (γυάλινο). Αφορά 600 περίπου εθελοντές πυροσβέστες που υπάρχουν στο Νομό μας. «Οι εθελοντές θα πάρουν μια βεβαίωση, που θα είναι το διαβατήριο για την πιστοποίησή τους», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης.



«Φέτος θα έχουμε μεγαλύτερο αεροπορικό στόλο στη διάθεσή μας όσον αφορά τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα. Δεν υπάρχει Πολιτική Προστασία χωρίς εθελοντές. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όσον αφορά το νησί της Σάμου θα έχουμε 5 πυροφυλάκια που θα επανδρώνονται από την Π.Υ. Σάμου και 2 από την 79 ΑΔΤΕ, ενώ σε πρώτη φάση θα έχουμε 10 περίπολα, σε δεύτερη φάση 12 περίπολα και σε τρίτη φάση 14 περίπολα. Τα περίπολα θα είναι σε οχήματα και μηχανές, επανδρωμένα ακόμα και από τους Αξιωματικούς της Π.Υ. Σάμου», τόνισε για τη νέα αντιπυρική περίοδο ο κ. Στυλιανίδης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε:

«Υπήρξε ένα ειδικό θέμα το πώς θα διασφαλισθεί ώστε το μεγάλο και εθελοντικό κίνημα του νησιού να μπορέσει για ακόμα μια φορά να δώσει τις μεγάλες δυνατότητές του, έτσι ώστε να αποφύγουμε συμβάντα που θα οδηγήσουν σε προβλήματα στο νησί.

Επεδείχθη για ακόμα μια φορά το συνεργατικό πνεύμα, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα με διαφάνεια με ανοικτή διάθεση συνεργασίας και συνεργειών και θα έλεγα ως Υπουργός είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος γιατί μέσα από αυτό το κλίμα είμαι σίγουρος ότι η νέα αντιπυρική περίοδος θα μας βρεί όλους, Πυροσβεστική, Εθελοντές, Ένοπλες Δυνάμεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο ίδιο χαράκωμα για να περιορίσουμε τις απώλειες μια ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Από την άλλη σε συνθήκες κλιματικής κρίσης κανείς δεν είναι σίγουρος ότι δεν θα έχουμε πυρκαγιές, το ζήτημα είναι να τις αντιμετωπίζουμε γρήγορα, έτσι ώστε να περιορίζουμε τις επιπτώσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required