25 Μαΐ 2023

Επανακαταμέτρηση σταυρών ψηφοφορίας της 21ης Μαΐου αιτήθηκε ο Μιχάλης Αγγελόπουλος

Με τη διαφορά μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, Βάσως Ευστρατίου (δεύτερη σε ψήφους) και Μιχάλη Αγγελόπουλου (τρίτος σε ψήφους), να βρίσκεται στις 3 ψήφους, ο π. δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Σάμου αιτήθηκε πρόσβασης στο εκλογικό υλικό ώστε να προχωρήσει διαδικασία επανακαταμέτρησης ψηφοδελτίων. Η τελική απόφαση του Εκλογοδικείου δεν αναμένεται σύντομα. Ο ίδιος, σε μήνυμά του, εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην απόφασή του. Διαβάστε παρακάτω.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες.

Το αίτημά μου για επανακαταμέτρηση των σταυρών στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Σάμου, δεν είναι κάτι πρωτοφανές σε εκλογικές αναμετρήσεις. Το προβλέπει ο νόμος και έχει ζητηθεί και διεξαχθεί δεκάδες φορές, ακόμη και σε περιπτώσεις με τριψήφιες ή και τετραψήφιες επίσης διαφορές -με τα αποτελέσματα να προκαλούν, συχνά, έκπληξη. Με την τελική καταμέτρηση στο Νομό Σάμου να παρουσιάζει μια διαφορά μόλις 3 σταυρών μεταξύ δεύτερου και τρίτου, δηλαδή αριθμό απολύτως μέσα στα όρια του πιθανού ανθρώπινου λάθους, μια επανακαταμέτρηση είναι, θεωρώ, επιβεβλημένη για λόγους, πρωτίστως, δημοκρατικής τάξης, διότι στις εκλογές, η λαϊκή βούληση πρέπει να εκφράζεται με απόλυτα ακριβή τρόπο.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η καταμέτρηση στα 112 εκλογικά τμήματα του Νομού, δίνει στη γαλάζια παράταξη κι έναν δυσανάλογα μεγάλο (πολύ πάνω από 1.000) ψηφοδέλτια είτε χωρίς σταυρό, είτε με δύο ή και τρεις -οπότε η ψήφος προσμετράται στο κόμμα, αλλά κανείς απ’ τους υποψηφίους δεν πιστώνεται προτίμηση.

Με έμφαση θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι λόγοι που ζήτησα επανακαταμέτρηση δεν είναι προσωπικοί, αλλά ηθικής τάξεως και σεβασμού στο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών. Η παράταξή μας παραμένει αρραγής και αφοσιωμένη στο σκοπό μας, που είναι η αυτοδυναμία με μεγάλη πλειοψηφία στις ερχόμενες εκλογές. Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας γι’ αυτό το σκοπό, στις λίγες εβδομάδες που απομένουν...

Μιχάλης Α. Αγγελόπουλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required