2 Ιουν 2023

Πιλοτικό Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία» - Έως 11 Ιουνίου οι αιτήσεις

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, ενημερώνει ότι: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην Β’ φάση του Πιλοτικού Προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία» σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 της υπ’ αριθ. 28458 Κ.Υ.Α..Όσα άτομα με αναπηρία επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Β’ φάση υλοποίησης του Πιλοτικού Προγράμματος μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως και 11/06/2023.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση prosopikosvoithos.gov.gr, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναρτώνται στην οικεία ενότητα στο Πληροφοριακό Σύστημα. Η αίτηση υποβάλλεται από τον Αιτούντα Ωφελούμενο ή τον Εκπρόσωπό του με την χρήση κωδικών taxisnet.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν στη διάθεση τους:
Την ταυτότητά τους ή το διαβατήριό τους ή την Κάρτα Αναπηρίας τους
Την ισχύουσα Πιστοποίηση Αναπηρίας τους (ΓΑΠΑ)
Το πιο πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα της εφορίας για τον αιτούντα. Εάν είναι προστατευόμενο μέλος, θα αναρτάται το Εκκαθαριστικό Σημείωμα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ως προστατευόμενο μέλος.
Τα Εκκαθαριστικά Σημειώματα των λοιπών μελών του νοικοκυριού του
Το έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται η σχέση Εκπροσώπησης, εάν το αίτημα υποβάλλεται από Εκπρόσωπο του ατόμου με αναπηρία.
Εξουσιοδότηση, εάν ο προσερχόμενος δεν είναι ο ίδιος ο αιτών ή Εκπρόσωπός του

Η Προσωπική Βοήθεια αφορά στην υποστήριξη του ατόμου με αναπηρία (άτομα με κινητική, νοητική ή/και αναπτυξιακή ή και ψυχική αναπηρία και άτομα με αναπηρία όρασης ή αναπηρία ακοής ή συνδυασμό και των δύο), από Προσωπικό Βοηθό της επιλογής του ή του εκπροσώπου του (γονέα ή δικαστικού συμπαραστάτη), για την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσής του και τη συμπερίληψή του στην κοινωνία.

Οι Προϋποθέσεις για να συμμετέχει ένα άτομο με αναπηρία στο πρόγραμμα είναι οι εξής: Θα πρέπει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης να είναι 16 έως 65 ετών.
Να έχει οποιαδήποτε αναπηρία (κινητική, νοητική, αναπτυξιακή, ψυχική, αισθητηριακή) και να διαθέτει ισχύουσα Γνωστοποίηση Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας με συνολικό ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67%.
Να έχει την κύρια κατοικία του εντός των γεωγραφικών ορίων του άρθρου 4 της υπ’αρ.28458/23.03.2022 ΚΥΑ όπως ισχύει.

Να μην έχει κατά κεφαλήν εισόδημα ή να έχει κατά κεφαλήν εισόδημα που δεν υπερβαίνει το ποσό των € 60.000,00, σύμφωνα με τα στοιχεία της πιο πρόσφατης εκκαθάρισης φόρου πριν την υποβολή αίτησης (κατά κεφαλήν εισόδημα είναι το συνολικό εισόδημα όλων των μελών του νοικοκυριού, δια το σύνολο των μελών).

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Κέντρου Κοινότητας Σάμου: 22730 22975 & 22730 27661

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required