20 Ιουν 2023

Ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Σάμου - Η κινητοποίση των εργαζομένων με συμβολική κατάληψη του χώρου διοίκησης

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, στάση εργασίας με τους εργαζόμενους στους κλάδους στην καθαριότητα, στα πλυντήρια, στα μαγειρεία, οι τραπεζοκόμοι, οι φύλακες και οι τραυματιοφορείς, οι οποίοι κατέλαβαν συμβολικά το χώρο της διοίκησης.

Οι απεργοί απαίτησαν από τη Διοικήτρια να τους ενημερώσει για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και ένα χρόνο, σε σχέση με τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό σε αυτές τις υπηρεσίες.



Η Διοικήτρια απάντησε για ακόμη μια φορά ότι έχει πραγματοποιηθεί οικονομοτεχνική μελέτη για να παραδοθούν οι υπηρεσίες αυτές σε εργολαβικές εταιρείες. Καμία απάντηση δεν έδωσε στο ερώτημα που τέθηκε από τους εργαζόμενους γιατί δεν γίνεται πρόσληψη προσωπικού, από την προκήρυξη που έγινε το Μάρτιο του 2023 από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια.



Επίσης δεν έδωσε απάντηση στο γραπτό αίτημα που έχει καταθέσει τόσο ο Σύλλογος Εργαζομένων όσο και οι εργαζόμενοι μεμονωμένα, για την χορήγηση αδειών και οφειλόμενων ρεπό.



Το Δ.Σ. του συλλόγου επισήμανε για άλλη μια φορά στη Διοικήτρια ότι στο τομέα της καθαριότητας το νοσοκομείο είναι επισφαλής.

Οι τραυματιοφορείς δήλωσαν ότι από τις 20 Ιουνίου 2023 δεν θα πραγματοποιούν μεταφορές υλικών από τις αποθήκες στα τμήματα του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required