2 Ιουλ 2023

Σκακιστικό Φεστιβάλ 2023 - Από 27 έως 29 Ιουνίου στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Το ετήσιο σκακιστικό φεστιβάλ, σε διοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου «Μέλισσος», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 27 έως 29 Ιουνίου στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου.Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ 12 μικροί σκακιστές, μέλη της σχολικής σκακιστικής λέσχης «Μιχαήλ Μποτβίννικ» του Γυμνασίου Καρλοβάσου, αντιμετώπισαν σε έναν αγώνα επίδειξης «σιμουλτανέ» τον ισχυρό σκακιστή του Ομίλου μας Σταμάτη Χασιώτη.

Για πρώτη φορά η σχολική ομάδα απέσπασε έναν βαθμό με τη νίκη του μαθητή Γιώργου Τζουάνου.






Την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ένα τουρνουά όπεν στο οποίο διακρίθηκαν οι Γιώργος Κλώθος (χρυσό μετάλλιο), Ρίζος Δημήτρης (ασημένιο μετάλλιο) και Μαρία Βαλασάκη (χάλκινο μετάλλιο).





Παράλληλα βραβεύτηκαν και οι νικητές του φετινού διαγωνισμού επίλυσης σκακιστικών ασκήσεων: Ιορδανίδης Τάσος από το Γυμνάσιο Καρλοβάσου με το χρυσό μετάλλιο, Τζουάνος Γιώργος από το Γυμνάσιο Καρλοβάσου με το ασημένιο μετάλλιο και ο Άγγελος Καλατζής από το ΓΕΛ Καρλοβάσου με το χάλκινο μετάλλιο.






Την τελευταία μέρα του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το τουρνουά της ΕΛΜΕ Σάμου στο οποίο συμμετείχαν για πρώτη φορά και μαθητές! Νικητής αναδείχτηκε ο διευθυντής του Γυμνασίου Πύργου και φιλόλογος Βασίλης Ξερχογιαννόπουλος κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο καθηγητής Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ στην 3η θέση ισοβάθμησαν οι Στέλλα Σακελλάρη (μαθηματικός του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου) και Αντώνης Κοντογιάννης (πληροφορικός του ΕΠΑΛ Καρλοβάσου).






Ευχαριστίες

· Το Γυμνάσιο Καρλοβάσου και την διευθύντρια κ. Κατερίνα Σφέτσου για την πολύ ζεστή φιλοξενία που παρείχε (για μια ακόμα φορά) για την διοργάνωση και του φετινού φεστιβάλ στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

· Τον σκακιστή του Ομίλου Σταμάτη Χασιώτη που έπαιξε με τους μικρούς φίλους της Κάισσας αλλά και ανέλαβε το δύσκολο έργο της διαιτησίας των τουρνουά.



· Τον Τάκη Διαμαντίδη από την ΕΛΜΕ Σάμου που ρύθμισε όλες τις λεπτομέρειες της οργάνωσης του τουρνουά εκπαιδευτικών.

· Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ.

Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και στους νικητές με την ευχή για γρήγορη συνάντηση πάνω στη σκακιέρα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required