9 Ιουλ 2023

Νεανικό σκακιστικό τουρνουά Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων - Ίκαρος 2023

Μια ομάδα εννέα σκακιστών από την Σάμο, μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου «Μέλισσος» και της σχολικής σκακιστικής λέσχης «Μιχαήλ Μποτβίννικ» του Γυμνασίου Καρλοβάσου ταξίδεψαν στο νησί του Ίκαρου την Παρασκευή, 7 Ιουλίου.

Οι φίλοι της Κάισσας ταξίδεψαν έπειτα από την πρόσκληση του κ. Κοσμά Κέφαλου από τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας, που διοργανώνει το διεθνές τουρνουά Ίκαρος στις παράλληλες εκδηλώσεις του οποίου εντάχθηκαν για πρώτη φορά αγώνες γρήγορου σκακιού για νέους σκακιστές από τα νησιά μας.



Στους αγώνες αυτούς οι σκακιστές από την Σάμο έπαιξαν με σκακιστές από την Ικαρία και τους Φούρνους σημειώνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα αφού κατέκτησαν έξι μετάλλια (στις κατηγορίες τους) ως εξής:

• Βαλασάκη Μαρία, χρυσό

• Γκέγκα Μυρσιάνα, χρυσό

• Ρίζος Δημήτρης, χρυσό

• Τζουάνος Γιώργος, χρυσό

• Ιορδανίδης Τάσος, ασημένιο

• Καλατζής Άγγελος, χάλκινο



Στο τουρνουά των μεγάλων (στο οποίο συμμετείχαν και ο GM Dejian Antic όπως ο IM Καραγιάννης Αθανάσιος) ο Σταμάτης Χασιώτης βρέθηκε στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης με 3 βαθμούς σε 5 αγώνες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα βρίσκονται στους δεσμούς:

https://chess-results.com/tnr790585.aspx?lan=19&art=4

https://chess-results.com/tnr790587.aspx?lan=19&art=4

Οι σκακιστές από την Σάμο ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη σκακιστική δράση το φθινόπωρο, στην σκακιστική πρωτεύουσα του Αιγαίου, Ικαρία.




Ευχαριστίες:

· Τον κ. Κοσμά Κεφάλο που για μια ακόμα φορά μας έδωσε την χαρά να συμμετέχουμε σε μια σκακιστική γιορτή. Η σκακιστική χαρά που παίρνουμε όλοι οι σκακιστές κάθε φορά που παίζουμε στην Ικαρία είναι ανεκτίμητη!

· Την Dodekanisos Seaways που παρείχε δωρεάν τα εισιτήρια μετακίνησης των σκακιστών προς και από τον Άγιο Κήρυκο ενώ διέθεσε και τα εισιτήρια των συνοδών των μικρών σκακιστών με έκπτωση 50%.

Συγχαρητήρια δόθηκαν από τον Σκακιστικό όμιλο Σάμου «Μέλισσος» προς όλους τους συμμετέχοντες και τους νικητές με την ευχή να συναντηθούν γρήγορα σε μια επόμενη σκακιστική διοργάνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required