6 Ιουλ 2023

Συνάντηση Τριαντόπουλου-Στεφανάδη – Αρμόδιος για την ΔΑΕΦΚ ο νέος υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

Είχαμε αναφέρει, πριν λίγες ημέρες, για την «μετακόμιση» της ΔΑΕΦΚ σε άλλο υπουργείο. Σήμερα Πέμπτη, 6 Ιουλίου, υπήρξε συνάντηση του νέου υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Τριαντόπουλου (ο οποίος ανέλαβε τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) και του επανεκλεγέντα βουλευτή Σάμου, καθηγητή Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη. Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Στεφανάδης ανέφερε τα εξής:

«Με τον εξαιρετικό φίλο μας και φίλο της Σάμου, Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Είναι πολύ σημαντικό, ότι στις νέες αρμοδιότητες του, στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι και η λειτουργία της ΔΑΕΦΚ.

Συζητήσαμε τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για το νησί μας.

Είναι βαθύς γνωστής, όπως άλλωστε έχει αποδείξει μέχρι σήμερα στη διαχείριση, ως συντονιστής, στο θέμα της αποκατάστασης από τις καταστροφές που μας έπληξαν.

Για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αποζημίωση των δικαιούχων, ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέπει την άμεση καταβολή της αποζημίωσης στους δικαιούχους, μετά από εκτίμηση των ζημιών, παρακάμπτοντας τη χρονοβόρο διαδικασία της υποβολής φακέλων.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για την μέχρι σήμερα θεμελιώδη αρωγή του στη Σάμο, και του ευχόμαστε συνέχιση του έργου του με την ίδια αποτελεσματικότητα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required