21 Ιουλ 2023

Το διάσημο mega yacht Archimedes στο Πυθαγόρειο

Το επιβλητικό γιοτ που φέρει το όνομα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού και εφευρέτη Archimedes, κατέπλευσε στο λιμάνι της Μυτιλήνης την Παρασκευή, 14 Ιουλίου, όπου παρέμεινε έως Κυριακή, 16 Ιουλίου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη ήταν η σειρά της Χίου να το απολαύσει και από την Τρίτη, 18 Ιουλίου, κατέπλευσε στο Πυθαγόρειο.


Ιδιοκτήτης του είναι ο παγκοσμίου φήμης μαθηματικός James Harris Simons, αποκαλούμενος και μάγος της Γεωμετρίας (βραβείο Όσβαλντ Βέμπλεν). Θεωρείται μεγιστάνας του πλούτου αφού κατέχει την 53η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του πλούτου, σύμφωνα με τον δείκτη του Forbes με περιουσία που ξεπερνά τα 28 δις δολάρια.

Έχει δοθεί το όνομά του στον αστεροειδή 6618 Jim Simons που ανακάλυψε ο Clyde Tombaugh το 1936. Ιδιοκτήτης του hedge fund -Renaissance Technologies- με έδρα τη Νέα Υόρκη. Έχει επενδύσεις στον οργανισμό «Math for America» καθώς και σε έρευνες για τον αυτισμό. Διακρίνεται για το ψιλανθρωπικό του έργο. Είναι 85 ετών, έγγαμος 2 φορές, και πατέρας 5 παιδιών.


Το mega yacht Archimedes

Και λίγα λόγια για το mega yacht Archimedes. Σχεδιάστηκε από την εταιρεία John Munford Yacht Design και κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Royal van Lent το 2008. Έχει μήκος 70.6, πλάτος 13.3m και φέρει σημαία Βερμούδων.

Να ευχηθούμε καλή διαμονή στο νησί του Πυθαγόρα, ομοίως του παγκοσμίου φήμης μαθηματικού, στα βήματα του οποίου φαίνεται ότι περπάτησε ο mr James Harris Simons και έγινε «μάγος».


Δ. Λεκάτης


Με στοιχεία από aeolos & nealesvos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required