26 Αυγ 2023

Τα Ι/Φ- M/S «pan orama» της Variety Cruises και Μ/S «Running On Waves» το Σάββατο, 26 Αυγούστου, στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας

Το Μ/S «pan orama» για 3η φορά στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας. Προερχόμενο από το Σούνιο, 1ο σταθμό της 8ήμερης κρουαζιέρας με τίτλο «Ανεξερεύνητα Ελληνικά Νησιά (Marina of Zea - Cape Sounion - Ikaria - Patmos - Lipsi - Kalymnos - Amorgos - Koufonisia - Iraklia - Serifos - Marina of Zea)» θα διημερεύσει στην Ικαρία. Στις πληροφορίες για την Ικαρία, η εταιρεία αναφέρει ότι το ιστιοφόρο θα σταματήσει πρώτα νωρίς το πρωί για ένα απολαυστικό πρωινό μπάνιο στην παραλία Σεϋχέλλες που φημίζεται για τα μπλε νερά της και τον διαυγή βυθό της.

Και συνεχίζει αναφέροντας την Ικαρία ως νησί-φαινόμενο στην Ελλάδα και στον κόσμο διότι οι κάτοικοί της ζουν περισσότερο απ ότι στα άλλα νησιά ή την υπόλοιπη χώρα.


Και ιδιαίτερα ζούν κατά μέσο όρο 10 χρόνια περισσότερο απ' ότι οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. Στις περιηγήσεις της εταιρείας στην Ικαρία, περιλαμβάνονται, επίσκεψη σε μία από τις 8 θερμοπηγές, μάθημα μαγειρικής σε οικογενειακή αγροτική κουζίνα στην οποία θα έχουν μια προσωπική εμπειρία μαγειρικής και θα γνωρίσουν το περίφημο μυστικό της μακροζωίας, που έχει εντάξει την Ικαρία στην Μπλε ζώνη και το απόγευμα θα επισκεφθούν ένα χωριό του νησιού για να γνωρίσουν τις παραδοσιακές φορεσιές των κατοίκων. Νωρίς το πρωί της Κυριακής το ιστιοφόρο θα αναχωρήσει για Πάτμο-Λειψούς. Καλή διαμονή στους 49 επιβάτες και στο 18μελές πλήρωμα του M/S «pan orama».


Το M/S «Running On Waves» προερχόμενο από τη Σύρο, επισκέπτεται την Ικαρία για πρώτη φορά. Πρόκειται για ένα πολυτελές ιστιοφόρο μήκους 64 μ., πλάτους 9 μ. και βυθίσματος 3,2 μ. Ναυπηγήθηκε στο Gdansk της Πολωνίας το 2011. 

Φιλοξενεί σε 18 πολυτελείς καμπίνες 45 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα. Ταξιδεύει με υπηρεσιακή ταχύτητα 8,5 μίλια/ώρα και μέγιστη 18. Προσφέρει πλήθος από θαλάσσια σπορ, σχολή καταδύσεων, συνεδριακό κέντρο, αίθουσα διασκέδασης και ελικόπτερο μεταφοράς των επιβατών. Απαγορεύεται το κάπνισμα αλλά και τα ζώα συντροφιάς. Να ευχηθούμε καλή διαμονή στο νησί της Ικαρίας.

Δ. Λεκάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required