7 Σεπ 2023

12 Σεπτεμβρίου - Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Σάμου

«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, η πρόθεση της κυβέρνησης να εντείνει τη σύγχρονη ομηρία και σκλαβιά είναι ολοφάνερη. Το νέο νομοσχέδιο – έγκλημα που είναι σε διαβούλευση και σε λίγες μέρες θα κατατεθεί προς ψήφιση, ως «αρμονική» συνέχεια του εκτρώματος Χατζηδάκη, για άλλη μία φορά είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων και έχει ως σκοπό την παραπέρα θωράκιση των κερδών τους και στον αντίποδα, το ξεζούμισμα και την ολοένα και μεγαλύτερη εντατικοποίηση των εργαζόμενων.

Πιο συγκεκριμένα τα βασικά σημεία του εγκληματικού νομοσχεδίου είναι τα εξής:

· Επιτρέπει την εργασία 13 ώρες τη μέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, με βάση οδηγία της Ε.Ε., νομιμοποιεί την πολλαπλή απασχόληση και τη δουλειά πέρα των 40ωρών την εβδομάδα!

· Προβλέπει περίοδο «δοκιμής» για τους εργαζόμενους για 6 μήνες, και απόλυση σε αυτό το διάστημα χωρίς αποζημίωση ή ακόμη και αν υπάρχει σύμβαση ορισμένου χρόνου!

· Εισάγει συμβάσεις ακόμα και μηδενικών ωρών, που σημαίνει δουλειά όποτε και για όσο θέλει ο εργοδότης! Καταργεί το 5ήμερο.

· Δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες για 3ωρη απασχόληση, με ειδοποίηση για δουλειά ακόμα και 24 ώρες πριν, διαμορφώνοντας μια ζωή λάστιχο για τους εργαζόμενους!

· Συμπληρώνει τον εγκληματικό νόμο Χατζηδάκη, μετατρέποντας σε ποινικό αδίκημα το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας με την δικαιολογία της «ψυχολογικής βίας», με την απειλή ακόμα και φυλάκισης. Σίγουρα όμως η ψυχολογική βία δεν υφίσταται εάν κάποιος προσπαθεί να πείσει τον εργαζόμενο να μην απεργήσει!

Εκσυγχρονισμός δεν σημαίνει να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για να επιβιώσουμε!

Ελευθερία δεν σημαίνει να δουλεύουμε 2 ή περισσότερες δουλειές για να βγάλουμε πέρα με τις ΒΑΣΙΚΕΣ ανάγκες μας!

Προστασία στην εργασία δεν είναι η ενίσχυση των απεργοσπαστών αλλά οι αυξήσεις στους μισθούς, η μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας.

Αντιθέτως αυτές οι έννοιες σήμερα πρέπει να σημαίνουν πως κάθε εργαζόμενος μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς από τη δουλειά του και το μισθό του και να μπορεί να απολαμβάνει ό,τι έχει να προσφέρει η άνοδος της επιστήμης και της παραγωγικότητας της εργασίας!

Στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι απαντάμε άμεσα, χωρίς να χάνουμε χρόνο!

Το ΕΚΣ καλεί σωματεία και φορείς σε σύσκεψη, την Τρίτη 12/9 στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ, για συζήτηση και συντονισμό δράσης ώστε να δοθεί
μαχητική, μαζική και αγωνιστική απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο.
Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required