18 Σεπ 2023

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, τιμά την ημέρα αυτή αναδεικνύοντας την σημασία της εθελοντικής προσφοράς και το μεγαλείο του να δίνεις ελπίδα και ζωή.

Ο Δήμος, ως μέλος του Ελληνικού Δικτύου Υγειών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», έχει δημιουργήσει Τοπικό Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της προσφοράς μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων και την εγγραφή τους ως εθελοντές δότεςστο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών, προκειμένου να ενισχυθεί η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών στη χώρα μας.

Χιλιάδες ασθενείς με αιματολογικά νοσήματα στηρίζουν την ελπίδα τους στους Εθελοντές Δότες. Λόγω της σπανιότητας να βρεθεί ένας συμβατός δότης, όσο πιο πολλοί δότες υπάρχουν, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να σωθεί η ζωή ενός αιματολογικά ασθενούς συνανθρώπου μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για την εγγραφή στο Κέντρο Εθελοντών Δοτών αρκεί:Να είσαι μεταξύ 18-45 ετών
Να συμπληρώσεις αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό
Να δώσεις δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου) στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου

Το Τοπικό Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου, Διοικητήριο 1ος όροφος, (εντός Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας). Υπεύθυνη: κα Σοφία Θάνου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2273353451 ή/και στο email:kepygeias.an.samou@gmail.com

Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών. Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required