24 Σεπ 2023

«ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο» - Παρουσίαση συνδυασμού και προγράμματος στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου

Με το σύνθημα «Για μια αυτοδιοίκηση που εξελίσσεται με σταθερότητα και σεβασμό», πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 22 Σεπτεμβρίου, στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου, η παρουσίαση του δημοτικού συνδυασμού «ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο», με υποψήφιο δήμαρχο Ανατολικής Σάμου τον κ. Γιώργο Στάντζο.


Ο Γιώργος Στάντζος στον εισαγωγικό του λόγο ανάφερε:


«Το κομμάτι γνώσης που κουβαλά ο καθένας μας από τον χώρο του, τον τομέα της δουλειάς του, τα προβλήματα που βιώνει, παράγοντας περισσότερης γνώσης και ετοιμότητα παρέμβασης σε τομείς που πάσχουν. Όλοι εμείς, που ζητάμε τη στήριξη σας, έχουμε ως στοίχημα την ομόνοια, τη σύμπνοια, τη συμπόρευση και το σεβασμό στη διαφορετικότητα της άποψης, για αυτό και η «ΑΝΑ.Σ.Α» πολλαπλασιάστηκε και μεγάλωσε.


Αντίπαλός μας, η αδιαλλαξία, η εμμονή στο παρελθόν, η μη αναγνώριση και διόρθωση λαθών, η πολιτική αμνησία. Είμαστε αποφασισμένοι, την προεκλογική περίοδο, να διατηρήσουμε με όποιο κόστος, τις αποστάσεις μας από τον λαϊκισμό και να σεβαστούμε τη διαφορετική άποψη. Επιδιώκουμε να επικοινωνήσουμε τις δικές μας προτάσεις και όχι να απευθύνουμε κατηγορώ στις απόψεις των άλλων. Αυτή θα είναι η βασική γραμμή πλεύσης μας και μετά τις εκλογές».

Το στρατηγικό πλάνο που παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος, αφορά την διαχείριση κρίσεων, η «Έξυπνη πόλη», ο τουρισμός, τον χωροταξικό σχεδιασμό, τη διευκόλυνση του δημότη, τις αστικές αναπλάσεις, η πρόνοια και η κοινωνική πολιτική.


Όσον αφορά το παλιό ΚΥΤ και την αξιοποίησή του, πρόταση για τη δημιουργία –μετά από διαβούλευση– Σχολής Διαχείρισης Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών και κρίσεων, καθώς και στρατηγείο Πολιτικής Προστασίας που θα φιλοξενήσει τις υπηρεσίες Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, όπως την ίδρυση και λειτουργία στο νησί του Εθελοντισμού Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Ο κ. Γιώργος Στάντζος ανακοίνωσε το Smart Samos που φιλοδοξεί να αναβαθμίσει τεχνολογικά το νησί μας στους τομείς του Τουρισμού της Πολιτικής Προστασίας και της Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης. Προσπάθεια η Σάμος να ενωθεί με τον Υμηττό και με τη μεγάλη επένδυση του Δήμου Ελληνικού.


Τη σκυτάλη πήραν νέοι υποψήφιοι του συνδυασμού όπου παρουσίασαν τους παρακάτω Άξονες:

Η κ. Φ. Σαχίνογλου παρουσίασε: 1. Κοινωνία – Κοινωνική Πολιτική Πρόνοια και 2. Αστικός χώρος – Καθημερινότητα Περιβάλλον, ο κ. Π. Μούτσος για την Ευζωία των Ζώων συντροφιάς, η κ. Δ. Μαλαγάρη τον Άξονα Ψηφιακός Δήμος, η κ. Β. Τσικριτέα τον άξονα, Πολιτισμός Τουρισμός Αθλητισμός και ο κ. Κ. Παναγιωτόπουλος τον Άξονα της Πολιτικής Προστασίας.


«Στο νησί της Σάμου, η μεγάλη υπόθεση αλλαγής της ταυτότητας της πόλης μας περνάει ήδη μέσα από μια σειρά έργων σε όλους τους άξονες. Έργα ανάπλασης, έργα υποδομών και αστικής αναζωογόνησης, δράσεις εξωστρέφειας, έργα ανάδειξης του πολιτισμού μας.

Στην πόλη μας το προσωπικό του Δήμου, μαζί με το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους έδιναν κάθε μέρα τη μάχη των τετραγωνικών».

Πηγή: samostoday.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required