28 Σεπ 2023

«Σύμπραξη Προοδευτικών Πολιτών Δυτικής Σάμου» - Συνάντηση με το Πανσαμιακό Σωματείο ΑμεΑ «Νίκος Μένεγας - Ο Ίκαρος»

«Την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεία του συνδυασμού μας συναντήθηκε με εκπρόσωπο του Πανσαμιακού Σωματείου ΑμεΑ «Νίκος Μένεγας - Ο Ίκαρος». Πρόκειται για ιδιαίτερα ενεργό και δραστήριο σωματείο, με πολλά χρόνια δράσης. Ενημερωθήκαμε για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ως συνέπεια της μη διευθέτησης σειράς αιτημάτων τους και της μη τήρησης στοιχειωδών και απλών υποχρεωτικών κανόνων στην πόλη του Καρλοβάσου, αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο.

Ενδεικτικά:

· Πλήρης αδράνεια στην επιτροπή κανονισμού κοινοχρήστων χώρων, η οποία ορίστηκε μεν, δεν έπραξε όμως το παραμικρό, σα να μην υπάρχει! Συνέπεια αυτού η σωρεία παραβάσεων κανονισμών (ύψος τεντών, πλάκες στα πεζοδρόμια, παράνομη κατάληψη πεζοδρομίων κ.α.), που παραμένουν ανεξέλεγκτες και κυριαρχούν δυσκολεύοντας την καθημερινότητα, ιδιαίτερα των συνανθρώπων μας με προβλήματα αναπηρίας.

· Ράμπες σε δημόσιες υπηρεσίες με απίστευτα μεγαλύτερη κλίση, από αυτή που προβλέπει ο νόμος, δημιουργώντας προφανείς δυσκολίες.

· Ανυπαρξία πεζοδρομίων, ανεπιτυχής προσπάθεια του σωματείου για δημιουργία πεζοδρομίου ή έστω δυνατότητας διάβασης στην οδό Γοργύρας, στο σημείο που δεν υπάρχει πεζοδρόμιο. Χαρακτηριστικά το σωματείο έφτασε στο σημείο να προτείνει να καλύψει με δικά του έξοδα τη διευθέτηση (με κολωνάκια) του προβλήματος διάβασης στην οδό Γοργύρας! Ούτε αυτό προχώρησε σε ένα ρεσιτάλ αναλγησίας, θεωρούμε, από τη Δημοτική Αρχή!

· Κατασκευή ακόμα και νέων πεζοδρομίων με πλήρη αγνόηση αιτημάτων του σωματείου, που ζητούν απλά την τήρηση των νόμων!

· Αδιαφορία, καθυστέρηση, αμέλεια στη λειτουργία των μοναδικών 2 sea track στη Δυτική Σάμο. Πρόκειται για το μηχανισμό (ράμπα, ράγες, κάθισμα) με τον οποίο άτομα με αναπηρία μπορούν να μπουν και να χαρούν τη θάλασσα. Τα 2 seat track στο Δήμο βρίσκονται στο Καρλόβασι και στα Βοτσαλάκια. Δυστυχώς κι εδώ κυριάρχησε η εγκατάλειψη. Πρωτολειτούργησαν τον Αύγουστο (!), τη στιγμή που στο δήμο Ανατολικής Σάμου λειτουργούν από τον Ιούνιο. Και η λειτουργία τους αυτή όμως έγινε προβληματική με σοβαρές πρακτικές δυσκολίες, συνέπεια της μη συντήρησης από πέρυσι και της μη τήρησης ρητών κανονισμών για τη λειτουργία τους.

· Πλήρης αδράνεια και στην εφαρμογή του Σ.Β.Α.Κ. (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας), σε αντίθεση με το Δήμο Ανατολικής Σάμου! Πρόκειται για ολοκληρωμένο σχέδιο σειράς βελτιώσεων των συνθηκών για τους πεζούς στην πόλη, που αγνοείται εμφατικά! Ενδεικτικά μεταξύ άλλων προβλέπει για την πλατεία του Καρλοβάσου την πεζοδρόμηση των γύρω δρόμων της, πράξη που έχουμε δεσμευτεί κι εμείς ως παράταξη ότι θα πραγματοποιήσουμε άμεσα, εφόσον οι πολίτες μας τοποθετήσουν στη Δημοτική Αρχή.

Από τα παραπάνω συνάγεται για μια ακόμη φορά η αδιαφορία, και η εγκατάλειψη, που είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές λέξεις για την παρούσα Δημοτική αρχή. Στο συγκεκριμένο ζήτημα θεωρούμε ότι εύλογα προστίθεται και η λέξη αναλγησία, καθώς ανέξοδες παρεμβάσεις διευκόλυνσης συνανθρώπων μας με δυσκολίες, αγνοούνται συνεχώς!

Ο συνδυασμός της «Σύμπραξης Προοδευτικών Πολιτών Δυτικής Σάμου», έχει εντελώς άλλη νοοτροπία και τα μέλη του αισθάνονται αγανάκτηση από τέτοιες πρακτικές. Δε χρειάζεται να δεσμευτούμε για τα αυτονόητα! Καταγγέλλουμε την αδιαφορία και αναλγησία που κυριαρχεί, είναι προφανές ότι άμεση προτεραιότητα για εμάς αποτελεί η επίλυση τέτοιων θεμάτων και η βοήθεια των δημοτών, που έχοντας και αυξημένες δυσκολίες, ζητούν τα αυτονόητα!

Τέλος για άλλη μια φορά θέλουμε να αναφέρουμε ότι δε μπορεί να αποτελεί λύση για τα προβλήματα του Δήμου η ψήφος στο συνδυασμό «Για το Δήμο που αξίζουμε». Η ανακύκλωση δημοτικών συμβούλων δοκιμασμένων σε άλλους συνδυασμούς, κομματαρχών και προέδρων επιτροπών του κυβερνώντος κόμματος, δε μπορεί παρά να αναπαράγουν την αναποτελεσματικότητα και αδιαφορία με την οποία έχουν απολύτως συμβιβαστεί, όπως επανειλημμένως έχουν δείξει.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required