14 Σεπ 2023

Επίσκεψη υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη Υποσχέθηκε άμεση αποσυμφόρηση της δομής στην περιοχή Ζερβού

Στο πλαίσιο της σημερινής (Πέμπτη, 14/9) επίσκεψης του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημητρίου Καιρίδη στη Σάμο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο και τη Δημοτική Αρχή.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε στη δομή φιλοξενίας στη θέση Ζερβού διαπίστωσε ότι η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη παρά την αυξημένη μεταναστευτική και προσφυγική πίεση και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα η αποσυμφόρηση της δομής με την επιτάχυνση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης των αιτούντων άσυλο. Τόνισε ότι η νέα δομή της Σάμου αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι το Υπουργείο θα είναι πάντα δίπλα στις τοπικές κοινωνίες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που σηκώνουν δυσανάλογο βάρος και για το σκοπό αυτό διαπραγματεύεται ένα πακέτο μέτρων στήριξης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
.

Συνάντηση με συμβασιούχους εργαζόμενους της δομής

O υπουργός συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στη δομή, δήλωσε πως θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να παραμείνουν στη θέση τους και τους ευχαρίστησε για τη σημαντική προσφορά τους στο έργο του Υπουργείου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος υποστήριξε τα αιτήματα των εργαζομένων. Παράλληλα, εξέφρασε στον υπουργό την εδραιωμένη πλέον ανησυχία του για τις αυξανόμενες ροές και τα προβλήματα που δημιουργούνται και ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης και την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού, την ενίσχυση σε υλικούς και ανθρώπινους πόρους των υποστελεχωμένων υπηρεσιών φύλαξης των συνόρων, ασφάλειας και διαχείρισης ώστε να προστατευθούν τα εθνικά συμφέροντα, οι ανθρώπινες ζωές, η ποιότητα ζωής και το μέλλον των κατοίκων των ακριτικών νησιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required