7 Σεπ 2023

Πάρης Παπαγεωργίου: «Συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία για να διακηρύξουμε τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή»

Με ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Ανατολικής Σάμου, Πάρης Παπαγεωργίου, γνωστοποίησε τη συμμετοχή της παράταξής του «Νέα Προοπτική» στην αποψινή διαμαρτυρία στον λιμένα Μαλαγαρίου με αφορμή την άφιξη του πλοίου «Blue Horizon». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης.


«Συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία για να διακηρύξουμε τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Η απόφαση να ναυλωθεί το «Blue Horizon» στην γραμμή της Σάμου μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Όχι γιατί δαιμονοποιούμε το καράβι για τον φρικαλέο θάνατο του Αντώνη. Το πλοίο αποσύρθηκε από την γραμμή για συμβολικούς λόγους. Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο μπήκε στην γραμμή για την Σάμο, ένα νησί που έχει θρηνήσει τόσα θύματα από ναυάγια. Θεωρούμε την κίνηση ατυχή και την απόφαση έλλειψη σεβασμού στον τόπο μας!

Η παράταξή μας απαιτεί και θα δώσει αγώνες για αξιόπιστα και ασφαλή πλοία. Κυρίως για πλοία που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των ταξιδιωτών. Ο πνιγμός του Αντώνη που συνιστά βέβαια μια δολοφονία χωρίς προηγούμενο έχει πάρει την δικαστική οδό και έχουμε απόλυτα εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι το πρώτο που θα πρέπει να διαθέτει όποιος ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη στους θεσμούς.

Επίσης οφείλουμε έντιμα και ξεκάθαρα να δηλώσουμε ότι οι κανόνες και η ηθική της ναυτοσύνης σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούνται από όσους με εγκληματικό τρόπο προκάλεσαν τον τραγικό θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Στο νησί μας η ναυτοσύνη υπήρξε πάντα σημαντική και πάντα ακολούθησε αυτούς τους κανόνες ηθικής.

Εκείνο που οφείλουμε όλοι μας σε κάθε περίπτωση και με κάθε ευκαιρία να καταδικάζουμε είναι συμπεριφορές απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής. Από όπου και αν προέρχονται σε όποιο χώρο και αν αυτές εκφράζονται. Είμαστε πρώτα απ` όλα άνθρωποι, μέλη μιας κοινωνίας και ως τέτοια οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα στον συνάνθρωπό μας.

Η παράταξή μας θα συμμετάσχει στην αποψινή διαμαρτυρία. Θα συμμετάσχει όχι για να καταδικάσει το καράβι, ούτε για να ταλαιπωρήσει τους επιβάτες, ούτε καν για να κατηγορήσει τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό υπό δύσκολες συνθήκες και πολλές φορές χαμηλά αμειβόμενοι. Θα συμμετάσχει για να διακηρύξει τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Και να τιμήσει την μνήμη του Αντώνη!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required