25 Σεπ 2023

«Λαϊκή Συσπείρωση» Βορείου Αιγαίου - Σχόλιο για τις δηλώσεις του περιφερειάρχη αναφορικά με την τηλεϊατρική

Σχόλιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης. Βορείου Αιγαίου για τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη, αναφορικά με την τηλεϊατρική.

«ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ...«ΚΥΑΛΙΑ»

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου καμαρώνει ότι ενέταξε έργα τηλεϊατρικής στο νέο ΕΣΠΑ. Η τηλεϊατρική είναι εργαλείο που θα μπορούσε να στηριχτεί πάνω σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο δημόσιας και δωρεάν υγείας, κάτι που σήμερα δε συμβαίνει. Η τηλεϊατρική που βιώνει σήμερα ο λαός στα νησιά είναι ότι βλέπει το γιατρό ήδη από μακριά!

Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει ότι στηρίζει την πάλη σωματείων και φορέων των νησιών μας , των ίδιων των πολιτών, για υγεία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.

Με κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και εξοπλισμό στα νοσοκομεία. Μεκάλυψη των κενών στα κέντρα υγείας, για ενίσχυση των περιφερειακών ιατρείων.

Είναι ντροπή να υπάρχουν αυτά τα κενά. Να αναγκάζονται οι νησιώτες να δίνουν μια περιουσία ακόμα και για σχετικά απλές ιατρικές πράξεις, σε ιδιώτες ή μεταβαίνοντας στην Αθήνα αφού στον τόπο τους, η ίδια η υγεία είναι στην «εντατική». Να είναι ολόκληρα νησιά και οι άνθρωποί τους όπως πχ η Ικαρία και η Λήμνος με 1 παιδίατρο , χωρίς αναισθησιολόγους ή άλλες βασικές ειδικότες .

Εκεί θα ρίξουμε τις δυνάμεις μας μπας και «ανθρωπέψει» η κοινωνία μας...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required