21 Οκτ 2023

Σάββατο, 21 Οκτωβρίου - Επανέναρξη προβολών από την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου

Από αυτό το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου ξεκινούν οι προβολές ταινιών από την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου για τη σεζόν 2023-2024. Η πρώτη περίοδος θα διαρκέσει έως τις 23 Δεκεμβρίου και η επόμενη περίοδος, στην αρχή της νέας χρονιάς έως την αρχή της άνοιξης.Οι προβολές της πρώτης περιόδου, με επιλογή εξαιρετικών ταινιών, έχουν προγραμματισθεί για τις 21/10, 4/11, 11/11, 1811, 25/11, 9/12, 16/12 και 23/12 (δεν θα πραγματοποιηθούν προβολές στις 28/10 και 2/12.

Κάθε Σάββατο στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου με το ανακαινισμένο φουαγιέ.


Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ ενώ υπάρχει και η κάρτα διαρκείας. Στις οκτώ ταινίες, οι δύο θα σας βγουν δωρεάν (30 ευρώ το κόστος της κάρτας).

Στη διάρκεια του Νοεμβρίου, τις Κυριακές, θα διοργανωθεί αφιέρωμα στον σύγχρονο Ιταλικό Κινηματογράφο με ταινίες παραγωγής των τελευταίων χρόνων με ελεύθερη είσοδο. Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση με τις σχετικές ημερομηνίες προβολών.

«Délicieux»

Η ταινία του Σαββάτου, 21 Οκτωβρίου


Γαλλία, 1789.

Ο λαός λιμοκτονεί. Αντιθέτως, οι αριστοκράτες χρησιμοποιούν την υψηλή γαστρονομία ως ένα ακόμα μέσο επίδειξης και πολιτικού στάτους: όποιο μέλος της αυλής παραθέτει τα καλύτερα τραπέζια και σερβίρει τα νοστιμότερα εδέσματα, αυτός έχει και περισσότερες πιθανότητες να τον μεταθέσουν στο Παρίσι. Κάπως έτσι ο Δούκας Σαμφόρ εμπιστεύεται τον μάγειρά του Μονσερόν να του ετοιμάζει λιχουδιές που θα ικανοποιούν άριστα τους καλεσμένους του. Μόνο που ο ταλαντούχος και ανήσυχος δημιουργικά Μονσερόν συνεχώς πειραματίζεται. Και σ' ένα κρίσιμο τέτοιο γεύμα σερβίρει ένα ορντέβρ από πατάτα (το ονομάζει «Délicieux», όπως και ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας), βωλβό που ακόμα τότε οι αριστοκράτες θεωρούσαν ότι είναι μόνο φαγητό για γουρούνια. 


Ο ταπεινωμένος Σαμφόρ ξεσπά την οργή του στον μάγειρά του, ο Μονσερόν απομακρύνεται από τον πύργο του και, χωρίς πολλές άλλες επιλογές, επιστρέφει στο χωριό του πατέρα του και αναλαμβάνει να ξαναστήσει το παλιό τους πανδοχείο. Εκεί τον επισκέπτεται η Λουίζ, μία μυστηριώδης γυναίκα που γνωρίζει την τέχνη του στην υψηλή μαγειρική και τον ικετεύει να της κάνει μαθήματα. Αρχικά διστακτικός, ο μοναχικός Μονσερόν εμπιστεύεται να ανοιχτεί στην Λουίζ κι εκείνη τον ωθεί να στήσει γεύματα που θα κάνουν τον Σαμφόρ να ζηλέψει που τον έχασε. Μόνο που η Λουίζ δεν προτείνει αυτές τις ιδέες τυχαία. Εχει τη δική της κρυφή ατζέντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required