31 Οκτ 2023

Κυριακή, 29 Οκτωβρίου - Εγκαινιάστηκε στο Καρλόβασι η «Πυθαγόρειος» Ακαδημία Επιστημών & Αξιών

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Πυθαγόρας» και οι Επιστημονικά υπεύθυνοι καθηγητές της «Πυθαγορείου» Ακαδημίας Δρ. Γεώργιος Χρούσος και Δρ. Χριστίνα Δαρβίρη πραγματοπoίησαν την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δημαρχείου Δυτικής Σάμου, ημερίδα ενημέρωσης με αφορμή τα τα εγκαίνια της «Πυθαγόρειας Ακαδημίας Επιστημών και Αξιών-Διεθνές Κέντρο Επιστήμης του Στρες και Προαγωγής της Υγείας».

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, απηύθυνε χαιρετισμό στους προσκεκλημένους αναλύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Δήμου στην ίδρυση της «Πυθαγορείου» Ακαδημίας. Επίσημος προσκεκλημένος και υποστηριχτής του όλου έργου ήταν ο υπουργός Εργασίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος είναι αρωγός της ίδρυσης της ακαδημίας.

Χαιρετισμός από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Πυθαγόρας» κ. Νίκος Ελένης. Η παρουσίαση του σκοπού της ακαδημίας έγινε από τους επιστημονικά υπεύθυνους καθηγητές Δρ. Γεώργιο Χρούσο και Δρ. Χριστίνα Δαρβίρη. Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε η παρουσίαση δημοσιευμένων ερευνητικών εργασιών, εμπειριών των συμμετεχόντων και έγινε ενημέρωση για τα προγράμματα της «Πυθαγορείου Ακαδημίας» για το έτος 2023 -2024.

Ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους θεσμικοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι φορέων, σωματείων και συλλόγων καθώς και εξέχοντες επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.




Σκοπός της ακαδημίας

Σύζευξη της σύγχρονης επιστημονικής κλασικής Ιατρικής με την αρχαία Ελληνική Πυθαγόρεια Φιλοσοφία που σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες και δημοσιεύσεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Αποτελούν τη μοντέρνα θεώρησητης Ιατρικής.

Περιληπτικά οι δραστηριότητες του Ιδρύματος.

1) Ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων παγκόσμιας κλάσης με επίκεντρο την Πυθαγόρεια αυτογνωσία θα προσφέρονται σε φοιτητές των ιατρικών σχολών.

2) Εκπαίδευση ιατρών και επιστημόνων υγείας Ελλήνων και αλλοδαπών στο στρες και την προαγωγή της υγείας πάνω στα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την εφαρμογή της πυθαγόρειας αυτογνωσίας και τις ευεργετικές επιπτώσεις που παρουσιάζουν στην αντιμετώπιση των ασθενειώντης σύγχρονης δήμοπαθολογίας (υπέρταση, παχυσαρκία, σπλαχνικό λίπος διαβήτη, καρδιολογικές παθήσεις, αυτοάνοσα κ.λπ.).

3) Επιστημονικό εργαστήριο αποτύπωσης του στρες με όλες τις σύγχρονες επιστημονικές μετρήσεις σωματικού στρες, ψυχολογικού στρες,κοινωνικού στρες, αντιλαμβανόμενου στρες, χρόνιου στρες με βιολογικούς δείκτες (κορτιζόλη τρίχας κ.λπ.) με όλα τα μηχανήματα και τις μεθόδους αυτοαναφοράς.

4) Ερευνητικό κέντρο -ιατρείο μνήμης για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Alzheimer άνοιας κι άλλων νευρολογικών παθήσεων

5) Εξειδικευμένο κέντρο πρόληψης και αντιμετώπισης αϋπνίας για τη βελτίωση του ύπνου χωρίς φαρμακευτική αγωγή

6) Ερευνητικό κέντρο αντιμετώπισης της κατάθλιψης στρες και προαγωγήςυγείας για βελτιστοποίηση της ψυχικής υγείας (Πυθαγόρειος Αυτογνωσία σε όλα τα ψυχικά νοσήματα, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διπολική διαταραχή, σχιζοφρένεια, κ.λπ)

7) Ολιστικά Προγράμματα για την πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου καιτην επίδρασή τους στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και το προσδόκιμο επιβίωσης.

8) Ειδικό κέντρο πρόληψης και απεξάρτησης των πάσης φύσεως εξαρτήσεωναλκοόλ ουσίες, κάπνισμα κλπ) με ολιστικά προγράμματα.

9) Προγράμματα για μετανάστες, φυλακισμένους ευάλωτες ευπαθείς ομάδες (έγκυες, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ικανότητες κ.λπ.).

10) Εξειδικευμένο εργαστήριο υγιούς γήρανσης στρες και προαγωγή της υγείας για επιμήκυνση του προσδόκιμου επιβίωσης και independent Aging.

11) Ειδικό κέντρο παιδιών και εφήβων για τη διαχείριση του στρες διά της Πυθαγορείου αυτογνωσίας σε παιδιά με ΔΕΠΥ, παχυσαρκία, διαταραχές προσωπικότητας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβατικότητα, εξάρτηση απότο ιντερνετ κ.λπ.

12) Σχολική υγεία: η επίδραση των ολιστικών προγραμμάτων στην υγεία των παιδιών πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, σχολεία φυλακών ( εγκατάσταση υγιεινών συμπεριφορών για καλύτερη υγεία, πρόληψη της παραβατικότητας, τουbulling, της εξάρτησης από ιντερνετ κ.λπ.

13) Εκπαιδευτικά προγράμματα Τέλειας Υγείας στρες και προαγωγής υγείας short term, Long term σε άτομα κάθε εκπαιδευτικού επιπέδου για Έλληνες και αλλοδαπούς στην Πυθαγόρεια αυτογνωσία, υγιής και φαινομενικάυγιής, για την αντιμετώπιση του «φαινομένου του τζόγου στην υγεία» δηλαδή την αλλαγή της συμπεριφοράς του «αυτόματου όντος» σε «σκεπτόμενο ον» όπως λέει ο Πυθαγόρας. Έτσι θα θωρακίζεται το ανοσοποιητικό σύστηματου ατόμου για τον περιορισμό των ιών και τον πανδημιών, όπως αυτή πού βρίσκεται σε εξέλιξη στις μέρες μας.

14) Εξειδικευμένο σύγχρονο εργαστήριο που θα ασχοληθεί με την καινοτομία της μέτρησης και έκδοσης ταυτοτήτων «βιολογικής ηλικίας» βάσητης μέτρησης του χρόνιου στρες, των βιολογικών δεικτών, ανάλυση των τελομερών, της μεθυλίωσης του DNA του ατόμου και του Lifestyle Medicine της Ιατρικής του τρόπου ζωής.

15) Δημιουργία βιβλιοθήκης με όλες τις ανά τον κόσμο εκδόσεις και πηγές γιατο έργο του Πυθαγόρα.

16) Δημιουργία Μουσείου με όλα τα εκθέματα του Πυθαγόρα.

17) Συνέδρια διαλέξεις μουσικές βραδιές που θα σχετίζονται με όλα τα παραπάνω με ομιλητές διεθνώς αναγνωρισμένου κύρους επιστήμονες από όλατα διακεκριμένα πανεπιστήμια του κόσμου.

Προσδοκώμενα οφέλη για την τοπική κοινωνία και την ελληνική χώρα γενικότερα.

1) Μεγάλος αριθμός εξειδικευμένων επιστημόνων που θα απασχολούνταιστην ακαδημία.

2) Γιατροί και επαγγελματίες υγείας θα αναπτύσσουν τις γνώσεις τους καιθα ωφελούν τους ασθενείς τους στην Ελλάδα και τον κόσμο.

3) Χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο θα ωφελούν την υγεία τουςπαρακολουθώντας τα προγράμματα του Ιδρύματος.

4) Η ανάπτυξη της έρευνας θα ανοίξει νέους δρόμους στους επιστήμονεςυγείας παγκοσμίως.

5) Η εφαρμογή της πυθαγόρειας αυτογνωσίας στα σχολεία της περιοχής και της επικράτειας με μεγάλη ωφέλεια σε μαθητές καθηγητές και γονείς δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας για κατοίκους του νησιού όπως ίδρυση εστιατορίων πυθαγόρειας διατροφής και λοιπά.

6) Αύξηση των τουριστικών ρευμάτων στο νησί και ειδικά ιατρικού και εκπαιδευτικού τουρισμού

7) Βελτίωση της ποιότητας των καταλυμάτων και των προσφερόμενων υπηρεσιών του νησιού.

8) Βελτίωση της γενικής οικονομίας του πολύπαθου ακριτικού νησιού

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου με την υπ' αριθ.139/2023 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραχώρησε τον 1ο όροφο του νεοκλασσικού κτιρίου του ΚΑΠΗ για τη στέγαση των γραφείων της ακαδημίας και τη χρήση των χώρων για την εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.


Επίσης ο Δήμος Δυτικής Σάμου σε συνεργασία με το δίκτυο πόλεων ΔΕΠΑΝ έχουν συντάξει και καταθέσει τεχνική έκθεση και πρόταση στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την «Ανέγερση Πολιτισμικού και Ερευνητικού κέντρου στο Καρλόβασι της Σάμου.

Τα προσδοκώμενα οφέλη για την τοπική οικονομία και κοινωνία είναι σημαντικά και αναμένεται να επηρεάσουν θετικά την ανάπτυξη όλου του νησιού αλλά και να αφήσουν ένα διεθνές αποτύπωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required