3 Οκτ 2023

Η «Σύμπραξη Προοδευτικών Πολιτών Δυτικής Σάμου» για την πορεία μεγάλων έργων στο Δήμο

Με ανακοίνωσή της, η «Σύμπραξη Προοδευτικών Πολιτών Δυτικής Σάμου» προχώρησε σε ενημέρωση για την πορεία μεγάλων έργων στο Δήμο Δυτικής Σάμου. (α) Φράγμα Καρβούνη: Πρόκειται για μεγαλόπνοο έργο που θα έλυνε το ζήτημα του νερού για όλο το Δήμο, σαφώς επιθυμητό από όλους. Ενημερώνουμε τους δημότες ότι πρόκειται για έργο της περιφέρειας που βρίσκεται σε εμβρυικό στάδιο, καθώς δεν έχει γίνει ακόμη η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία προηγείται της όποιας έγκρισης και χρηματοδότησης. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε υπόσχεση επ’ αυτού είναι ανεδαφική.

(β) Περιφερειακός Καρλοβάσου (παραρεμάτιος οδός): Το έργο έχει προϋπολογισμό 14 εκατομμύρια ευρώ και βρίσκεται κοντά στην ένταξη ενός τμήματος με προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων και με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Επομένως είναι στην αρχή και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος, είναι επίσης ανεδαφικό να υπόσχεται κανείς την άμεση οριστική ολοκλήρωσή του.

Η «Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών» θεωρεί υποχρέωση της την πλήρη ενημέρωση των πολιτών για την υπάρχουσα κατάσταση σε όλα τα έργα. Σχετικά με τα προαναφερθέντα και μέχρι την μακροπρόθεσμη εκπλήρωση τους, προτείνουμε τα παρακάτω:

(α) Εκτός από την αξιοποίηση των υπαρχουσών πηγών που δίνει μια βραχυπρόθεσμη λύση, χρειάζεται άμεση ανάθεση σε ειδικούς, εκτός Σάμου προς αποφυγή ανταγωνισμού τοπικών κοινοτήτων, μιας σοβαρής μελέτης για την ταχεία δημιουργία μικρών φραγμάτων και στερνών για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του νερού των πηγών αλλά και του βρόχινου νερού. Μια τέτοια κίνηση θα βοηθούσε και στο θέμα της λειψυδρίας, αλλά θα είχε και αντιπλημμυρικό χαρακτήρα.

(β) Σχετικά με την παραρεμάτιο οδό στο Καρλόβασι και μέχρι την πραγματοποίηση του, επειδή θεωρούμε μείζον πρόβλημα την ανυπαρξία πεζοδρομίου στα Καναπτσέικα, προτείνουμε την άμεση μελέτη για μονοδρόμηση με τη βοήθεια του υπάρχοντος παραρεμάτιου δρόμου, ενός μέρους των Καναπτσέικων (από την παλιά Πυροσβεστική μέχρι το κολυμβητήριο). Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει σε ένα σημαντικό μέρος της περιοχής να δημιουργηθεί πεζοδρόμιο.

Θέλουμε επίσης να τονίσουμε ότι για αυτά τα μεγάλα έργα που είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο, η παράταξη μας είναι η μόνη που θα διεκδικήσει σθεναρά, με συνέπεια και χωρίς βαρίδια, από την πολιτεία την εξέλιξη τους.

Συνδυασμοί που αποτελούν όψεις του ίδιου νομίσματος, που θα μπορούσαν κάλλιστα να συμπορεύονται (άλλωστε σειρά συμβούλων του συνδυασμού «Για το Δήμο που αξίζουμε», προέρχονται από άμεση μετακίνηση από τη «Συμμαχία πολιτών»), δε μπορούν, δεν επιθυμούν να σπάσουν αυγά, ή να καταγγείλουν ευθέως κυβερνητικές αδράνειες και συμφέροντα.

Στις 8 Οκτωβρίου κάνουμε τη σωστή κίνηση:

Ψηφίζουμε τη «Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required