31 Οκτ 2023

Σύλλογος Γυναικών Πύργου Σάμου «Η Κυβέλη» - Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις για την υγεία

«Το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Πύργου Σάμου «Η Κυβέλη» αποφάσισε χωρίς δεύτερη σκέψη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου και φορέων για συμμετοχή και δράση στο τόσο ευαίσθητο τομέα της υγείας. 

Από τις πρώτες μέρες δράσης του ΔΣ μας, αν και πολιτιστικός κατά κύριο λόγο σύλλογος, αναδείξαμε τις ελλείψεις που έχει το περιφερειακό ιατρείο του χωριού μας σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στον εξοπλισμό που διαθέτει. Σήμερα μάλιστα λειτουργεί μία φορά τη βδομάδα και δυστυχώς οι υπηρεσίες είναι πολύ περιορισμένες φυσικά όχι με ευθύνη των ιατρών που έρχονται στο χωριό μας, αλλά λόγω της συστηματικής υποβάθμισης των χωριών και στον τομέα της υγείας.

Εμείς που αποφασίσαμε όμως να μένουμε στα χωριά μας και πασχίζουμε να μην ερημώσουν ζητάμε τα στοιχειώδη: Να μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς στον τόπο που μένουμε. Γι’ αυτό θα συμμετέχουμε στην ημέρα δράσης αυτή την Πέμπτη 2 Νοέμβρη στις 18.00 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ και καλούμε τους Αθηναίους συγχωριανούς μας να βρεθούν τη Δευτέρα 6 Νοέμβρη στις 18.00 έξω από το Υπουργείο Υγείας για να βρεθεί λύση στα χωριά, στο νοσοκομείο μας στη Σάμο και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required