6 Οκτ 2023

Από κοινού δελτίο Τύπου Δημοτικών Συνδυασμών από τα νησιά της Σύρου της Τήνου και της Σάμου για την υπεράσπιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Με στόχο την πίεση προς την κεντρική κυβέρνηση για την ενεργοποίηση του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου, ο συνδυασμός μας έρχεται σε επαφή με Δημοτικούς συνδυασμούς άλλων νησιών για το συντονισμό των δράσεων μας. Στο πλαίσιο αυτό εκδίδουμε το παρόν δελτίο τύπου σε συνεργασία με το Δημοτικό συνδυασμό από το νησί της Τήνου «Κοινό Τηνίων» και της Σύρου «Σύρος Εξ Αρχής».

Η «Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών Δυτικής Σάμου», το «Κοινό Τηνίων» και η «Σύρος Εξ Αρχής» γνωστοποιούμε στους δημότες μας ότι συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος (στις 30/9), χωρίς καμία αποζημίωση των πολιτών, όπως αυτή προβλέπεται από το μεταφορικό ισοδύναμο.

Καταγγέλλουμε το γεγονός της αναστολής ενός σημαντικού μέτρου για την οικονομική ανακούφιση των νησιωτών μας. Πρόκειται για σιωπηρή εγκατάλειψη του μέτρου, γεγονός που θεωρούμε απαράδεκτο και ενεργοποιούμαστε για να εμποδίσουμε την κατάργηση του. Θεωρούμε ότι η Δημοτική αρχή κάθε τόπου έχει χρέος να παρεμβαίνει με καταγγελίες, γνωστοποιήσεις, διαμαρτυρίες, όταν διακυβεύονται τέτοια ζητήματα.

Προτείνουμε και προτάσσουμε τη συνεργασία με άλλα νησιά, την οποία ξεκινήσαμε με το νησί της Σύρου και το νησί της Τήνου. Συνεχίζουμε τις επαφές και με άλλα νησιά με στόχο τη συνεργασία για τη δράση μας ενάντια στην εγκατάλειψη του μέτρου. 


Πιστεύουμε ότι μετά τις εκλογές πρέπει άμεσα να παραδώσουμε στο υπουργείο επίσημη διαμαρτυρία, να παραστούμε εκεί το δυνατόν περισσότεροι νησιώτες και φυσικά αν χρειαστεί να περάσουμε σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ή και μαζική αναστολή δραστηριοτήτων σε ημέρες που προκύπτουν από κοινή συνεννόηση όλων των νησιών, προκειμένου να πετύχουμε την επαναφορά του μέτρου. Όλα αυτά θα είναι φυσικά αποτελεσματικότερα, όσο περισσότερα νησιά συμμετέχουν. Μεγαλύτερη αξία θα έχουν, αν πρωτοστατούν οι Δήμαρχοι των νησιών μας.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των δημοτών, όλοι γνωρίζουμε τις ανάγκες μας, αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση κεκτημένων που δικαιούμαστε.

Στις 8 Οκτωβρίου κάνουμε τη σωστή κίνηση:

Ψηφίζουμε τη «Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών Δυτικής Σάμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required