3 Νοε 2023

Μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση για την Υγεία στην πλατεία Πυθαγόρα

Με δυναμικό παλμό και μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου, δεκάδων σωματείων και φορέων του νησιού. Στάλθηκε ένα ηχηρό μήνυμα για το ότι ο λαός παλεύει να σταματήσει η εγκατάλειψη στα νησιά μας και απαιτεί υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών με γενναία κρατική χρηματοδότηση!

Στην ανακοίνωσή του για την κινητοποίηση, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, αναφέρει τα εξής:

«Την πρωτοβουλία του ΕΚΣ, το κοινό πλαίσιο και την κινητοποίηση στην Αθήνα και ταυτόχρονα στις 2/11 και στα άλλα νησιά στηρίζουν με αποφάσεις τους 150 συνδικάτα, σύλλογοι και φορείς του Αιγαίου εκ των οποίων 26 του νησιού και πάνω από 50 στο νομό.


Την συγκέντρωση άνοιξε η πρόεδρος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Σάμου Βάσω Βρυνιώτη, αναφέροντας πόσο σημαντική για τον αγώνα των νησιωτών είναι η πρωτοβουλία του ΕΚ για συντονισμό όλου του Αιγαίου με κοινό πλαίσιο πάλης το οποίο και παρουσίασε, καθώς επίσης ανέφερε ότι για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας ευθύνη έχουν όλοι όσοι κυβέρνησαν τον τόπο και όσοι στήριξαν την πολιτική τους, μια πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης που βάζει πάνω από την ανθρώπινη ζωή τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, βλέποντας την υγεία και το φάρμακο ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου Στράτος Καπώλης, όπου έκανε λόγο για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού ζητώντας άμεσα προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «Ευ Πο», Θεοδώρα Παπαδάμ, εξέφρασε στήριξη στον αγώνα των υγειονομικών και αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες ανάγκες σε πρόληψη, περίθαλψη και θεραπεία των καρκινοπαθών, κάνοντας λόγο για την αδυναμία να στηριχτούν ουσιαστικά σε νησιά αλλά και συνολικότερα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην προσωπική συνεισφορά και την φροντίδα των υγειονομικών στη δημόσια υγεία. 


Τελευταίος ακολούθησε ο Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου Εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Σάμου και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, όπου δήλωσε πως ο σύλλογος εργαζομένων αντιστέκεται στην αποψίλωση του δημόσιου συστήματος υγείας στην χώρα μας και ότι λέει όχι στο νόμο για το νέο ΕΣΥ που παύει ουσιαστικά τους ιατρούς να είναι πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης στο δημόσιο σύστημα υγείας. Επίσης τόνισε την αντίθεση τους στο νοσοκομείο επιχείρηση, των ιδιωτικοποιήσεων και των συγχωνεύσεων τα οποία είναι κύριοι παράγοντες για την εντατικοποίηση και την εξουθένωση των υγειονομικών που είτε την τουριστική σεζόν η σε περιόδους πανδημίας η αύξηση του αριθμού προσφύγων-μεταναστών το προσωπικό του νοσοκομείου όχι δεν μόνο δεν αυξάνεται αλλά αντιθέτως συνεχώς μειώνεται. 


Η συγκέντρωση συνεχίστηκε με πορεία στην παραλιακή του Βαθιού όπου και ακούστηκαν συνθήματα όπως ‘’Δώστε λεφτά για πρόνοια-υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία’’, ‘’Δώστε λεφτά για την υγεία γιατρούς και εξοπλισμό στα νοσοκομεία’’, ‘’Μαζικές προσλήψεις σε Πρόνοια-Υγεία, στελέχωση σε ΕΚΑΒ και ιατρεία’’ και ‘’Τα κέρδη σκοτώνουν την Υγεία έξω οι ιδιώτες απ τα νοσοκομεία’’.

Δε συμβιβαζόμαστε! Ξέρουμε ότι ο λαός σώζει το λαό και παίρνουμε ξανά την κατάσταση στα χέρια μας. Πηγαίνουμε στην Αθήνα στις 6/11 και διαδηλώνουμε στο Υπουργείο Υγείας στις 6 το απόγευμα, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό και λύσεις τώρα!

Θέλουμε να ζούμε στον τόπο μας χωρίς να κινδυνεύει η ζωή μας. Δεν ανεχόμαστε να χάνουμε συνανθρώπους μας. Απαιτούμε υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών με γενναία κρατική χρηματοδότηση!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required