15 Νοε 2023

Καταγγελία από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων Σάμου

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Σάμου καταγγέλλει, καταδικάζοντας συμπεριφορά προς την πρόεδρο του συλλόγου, κα Μακή Τριτσινιώτη. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Σάμος, 13-11-2023 Αρ. Πρωτ: 130

Προς: 
1. ΠΟΕ-ΟΤΑ
2. ΑΔΕΔΥ Ν.Τ Σάμου
3. Μ.Μ.Ε
4. Ε.Σ.Ρ
5. Υπαλλήλους Δήμου Αν. Σάμου
6. Υπαλλήλους Δήμου Δυτ. Σάμου

Κοιν. 
1. Δήμο Ανατολικής Σάμου
2. Νομική Υπηρεσία Δήμου Αν. Σάμου
3. Δήμο Δυτικής Σάμου
4. Νομική Υπηρεσία Δήμου Δυτ. Σάμου
5. Γενικό Γραμματέα Δήμου Αν. Σάμου
6. Γενικό Γραμματέα Δήμου Δυτ. Σάμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων των Δήμων της Σάμου, καταδικάζει το γεγονός που έλαβε χώρα την Παρασκευή 10/11/2023 και ώρα 12:00, όταν εν ώρα εργασίας, η Πρόεδρος του Συλλόγου δέχθηκε κλήση στο προσωπικό της κινητό τηλέφωνο, από Δημοσιογράφο τοπικού ΜΜΕ, ο οποίο τροφοδοτούμενος με ανακριβείς πληροφορίες, δημιουργεί εντυπώσεις στους ακροατές.

O εν λόγω δημοσιογράφος απείλησε την Πρόεδρο του Συλλόγου και υπάλληλο του Δήμου Ανατολικής Σάμου, η οποία κατέχει θέση ευθύνης, ότι θα αναφερθεί σε αυτή ονομαστικά, όπως και έγινε στις ραδιοφωνικές του εκπομπές που έλαβαν χώρα την Παρασκευή 10-11-2023 και τη Δευτέρα 13-11-2023, θίγοντας τα προσόντα της, την υπηρεσιακή της κατάσταση, αφήνοντας υπονοούμενα για τον τρόπο τοποθέτησης της στη θέση ευθύνης που κατέχει βάσει του ΟΕΥ.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισης και λεκτικής επίθεσης στο πρόσωπο συναδέλφων, χρησιμοποιώντας ένα τοπικό ΜΜΕ, που στοχεύει στη φίμωση, παρακωλύοντας το έργο των υπηρεσιών. Η επίθεση αυτή, είναι επίθεση σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο αλλά και απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα.

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητεί τις διαδικασίες πρόσληψης, τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τον επαγγελματισμό και το ήθος υπαλλήλων, οι οποίοι καθημερινά υπηρετούν τα συμφέροντα της υπηρεσίας και τη Δημόσια Διοίκηση, τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας και μέσω της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης αυτοβελτιώνονται, επί σειρά ετών και έχουν νόμιμα τοποθετηθεί τις θέσεις τους.

Ζητάμε να μας αφήσουν να ασκούμε το έργο και τα καθήκοντά μας, μέσα σε κλίμα σεβασμού, αντικειμενικότητας και συνεργασίας. Είμαστε διορισμένοι για να διεκπεραιώνουμε υποθέσεις και να δίνουμε λύσεις σε πολλά προβλήματα, χρόνια και καθημερινά, εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία. Ζητάμε τη στήριξη των φορέων στους οποίους εργαζόμαστε διότι οφείλουν να θέτουν ένα σύγχρονο πλαίσιο για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, το οποίο να σέβεται, να προωθεί και να διασφαλίζει το δικαίωμα σε κάθε εργαζόμενο να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα του.

Τόσο ο Σύλλογος όσο και οι εργαζόμενοι θα προσπαθήσουμε να διασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και να τιμούμε τον όρκο που έχουμε δώσει.
Οποιαδήποτε προσπάθεια οδηγεί σε αναστάτωση και αποπροσανατολισμό, θα μας βρίσκει απέναντί της, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Εκ μέρους του Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required