13 Δεκ 2023

17η Διεθνής Τουριστική Έκθεση Σμύρνης - Επιτυχής η παρουσία του Επιμελητηρίου Σάμου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσία του Επιμελητηρίου Σάμου στην 17η Διεθνή Τουριστική Έκθεση στη Σμύρνη. Το Επιμελητήριο το εκπροσώπησαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γεώργιος Κυριαζής, ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης, ο υπεύθυνος της Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γεώργιος Χατζηδημητρίου & αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου & πρόεδρος Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων του Νομού Σάμου κ. Νικόλαος Στεφανής. Επίσης την αποστολή συνόδευαν και αρκετοί επιχειρηματίες του νησιού μας. 

Την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου και οι επιχειρηματίες μέλη του Επιμελητηρίου επισκέφτηκαν το Προξενείο της Σμύρνης και τον πρόξενο κ. Αλέξανδρο Κώνστα με τον οποίον συζήτησαν σχετικά θέματα με τις εμπορικές και τουριστικές δυνατότητες της Σάμου με την Τουρκία. Έγινε αναφορά στα αποτελέσματα της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο σχετικά με την διευκόλυνση έκδοσης εβδομαδιαίας βίζας για δέκα νησιά, κάτι το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά την αύξηση των τούρκων τουριστών στο νησί της Σάμου. 


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σμύρνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Επιχειρηματικής αποστολής του Επιμελητηρίου με Τούρκους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι είχαν επισκεφτεί τον πρόσφατο Μάιο το νησί μας μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη και Τούρκοι αξιωματούχοι. 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Κυριαζής
Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Σάμου στην ομιλία του αναφέρθηκε και στις άριστες σχέσεις και την συνεργασία των δυο πλευρών, στη μεγάλη φετινή αύξηση των επισκεπτών από Τουρκία για το 2023 και στους στόχους για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση το 2024 λόγω της ευκολότερης και ταχύτερης έκδοση βίζας. 


Στους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα με προϊόντα της Σάμου, (κρασί, ούζο, κούπα Πυθαγόρα, γλυκά καθώς και έναν ιστορικό - αρχαιολογικό οδηγό της Σάμου).

Το Επιμελητήριο ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις Ποτοποιία ΖΑΡΜΠΑΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΒΕΕ, ΕΟΣ Σάμου, και το Οινοποιείο Χατζηιωάννου για τις ειδικές τιμές των προϊόντων τους που προσέφεραν στο Επιμελητήριο καθώς και την κα. Αργυρώ Αναστασίου «Τα Γλυκά της Αργυρώς» για τη δωρεάν διάθεση των γλυκών «ταχινοπιτάκια», που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους της εκδήλωσης.

Από αριστερά: Ν. Στεφανής, Ε. Μαυρατζώτης, Γ. Κυριαζής και Γ. Χατζηδημητρίου
Ευχαρίστησε επίσης για τη βοήθεια που προσέφεραν στη λειτουργία του περίπτερου σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, την κα. Τζούντι Πέρρος, τον κ. Στέργιο Μπίλλα καθώς και την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου για τη διάθεση στο περίπτερο ενός υπαλλήλου της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required