5 Δεκ 2023

Στρατιωτικό και Νοσοκομειακό Τάγμα Αγίου Λαζάρου - 925 χρόνια Ιστορίας

Όπως κάθε χρόνο τον μήνα Δεκέμβριο, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα οι εορταστικές εκδηλώσεις της ελληνικής μεγάλης αποστολής του Ιστορικού Στρατιωτικού και Νοσοκομειακού Τάγματος του Αγίου Λαζάρου της Ιερουσαλήμ, με την παρουσία και συμμετοχή του γνωστού Σάμιου Ευγένιου Χαρδαβέλλα.

Κατά τις διήμερες εκδηλώσεις, παρουσία της Α.Ε. Chev. Don Francisco de Borbon, Graf von Hardenberg GCLJ-J, Μεγάλο Μάγιστρο του Τάγματος, αρχόντων Ορθόδοξων Πατριαρχείων, εκπροσώπων της Ορθοδόξου και της Καθολικής Εκκλησίας, διακεκριμένων παραγόντων της επιστημονικής, πολιτιστικής, επιχειρηματικής και καλλιτεχνικής κοινότητας, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στις επιστήμες, τον πολιτισμό και εν γένει τον ανθρωπισμό: το Μουσείο Σολωμού και επιφανών Ζακυνθίων, τρεις διακεκριμένοι Έλληνες ακαδημαϊκοί και ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας διεθνούς εμβέλειας.

Στις όλες επαφές, ιδιαιτέρως με τους εκπροσώπους των ξένων χωρών, ο κ. Ευγένιος Χαρδαβέλλας, παρουσίασε την μεγάλη και μακραίωνη ιστορία της Σάμου, ιδιαιτέρως δε τον Εκκλησιαστικό πλούτο και παράδοση και τις μοναδικού κάλλους Ιερές Μονές του Νησιού μας, προσκαλώντας τους για την όποια τουριστική επίσκεψη.

Οι αρχαίες αξίες του Ιπποτισμού, συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, δια μέσου των αιώνων, μέσω του ευγενούς Στρατιωτικού και Νοσοκομειακού Τάγματος του Αγίου Λαζάρου της Ιερουσαλήμ, το οποίο ετησίως πραγματοποιεί μεγάλα έργα προσφοράς προς την διαφύλαξη και επέκταση της χριστιανικής πίστεως και βεβαίως, μεγάλα έργα ανθρωπιστικής προσφοράς προς ενίσχυση της υγείας και παιδείας, ιδιαιτέρως των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.

Κατά τις εν λόγω εκδηλώσεις, ο συμπολίτης μας κ. Ευγένιος Χαρδαβέλλας τιμήθηκε με τον βαθμό του Διοικητού (Commander).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required