12 Δεκ 2023

Το «Χωριό του Μεγάλου Βασιλείου» στην Άμπελο

Τις πόρτες του άνοιξε το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, το «Χωριό του Μεγάλου Βασιλείου» στην Άμπελο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ευσεβίου. Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό διαδραστικά δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά μας να γνωρίσουν τον αληθινό Μέγα Βασίλειο αλλά και τις παραδόσεις μας ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί.


Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Συλλήψεως Τιμίου Προδρόμου Αμπέλου π. Χριστόδουλος Κλεάνθους μαζί με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δημιούργησαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού το «Χωριό του Μεγάλου Βασιλείου».Στον χαιρετισμό του, ο π. Χριστόδουλος προέτρεψε τους Ενορίτες του αλλά και το πλήθος των επισκεπτών να μην ακολουθήσουν τους ρυθμούς που ζητά η σύγχρονη εποχή για υλικά Χριστούγεννα αλλά για Χριστούγεννα πνευματικά. Ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το «χωριό» και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μιας που από την αρχή ήταν υποστηρικτής αυτής της σκέψης. Στην συνέχεια τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων έψαλαν κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με την διεύθυνση του Καθηγητού μουσικής κ. Θεοδώρου Σπυρίδωνος.
Ο Σεβασμιώτατος στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων συνεχάρη τους συντελεστές και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του χωριού και την πρεσβυτέρα για τη πρωτοβουλία αυτή. Προέτρεψε δε όλους τους παρευρισκόμενους τα φετινά Χριστούγεννα να είναι με το Χριστό, η Πρωτοχρονιά να εορταστεί με τον πραγματικό Μέγα Βασίλειο και τα Θεοφάνεια να αφήσουμε τον Τριαδικό Θεό να φανερωθεί στη ζωή μας.
Το «Χωριό του Μεγάλου Βασιλείου» θα λειτουργεί όλα τα Σαββατοκύριακα έως τέλος του χρόνου 16:30 με 19:00 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required